БРНАБИЋЕВА ОДГОВОРИЛА ОПОЗИЦИЈИ: Важније им је да је камера на њима, него одговорност за изговорене речи

Novosti online

04. 07. 2022. у 11:31

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је синоћ да се различите парадоксалне ситуације могу видети само у Србији, као и да представнике неких организација и део опозиције краси потпуно одсуство одговорности за изговорену реч.

БРНАБИЋЕВА ОДГОВОРИЛА ОПОЗИЦИЈИ: Важније им је да је камера на њима, него одговорност за изговорене речи

Фото: Танјуг

Она је гостујући у емисији Хит твит изјавила да је изненађена лакоћом неодговорности коју поједини чланови организација показују у својим јавним наступима.

- Оно што ми је занимљиво јесте степен површности Саве Манојловића, који се потпуно уклапа у степен површности његових колега из „организација цивилног друштва и невладиног сектора” који су у ствари политичари, али још увек нису основали своју странку. Ви дозволите себи да водите дебату о области за коју не знате ни колико закона има, а не шта у њима заиста пише. Вође тих организација и један део политичара у опозицији краси потпуно одсуство одговорности за изговорену реч - рекла је премијерка.

Брнабићева се дотакла и протеста који се организују у нашој земљи и навела неколико парадоксалних примера на којима се види да те протесте не чине људи окупљени око заједничког циља или идеје.

- Протестујете против малих хидроелектрана, али вам је десна рука човек који је издавао дозволе за те мале хидроелектране. Онда он каже јесте, али тад нисам знао да имају тако негативан ефекат. Он је и касније седео у тој ревизионој комисији, и никада држави није вратио новац, зато што је седео у комисији и одлучивао о нечему за шта је на крају сам човек рекао – да не зна. Ми имамо протесте за заштиту животне средине са учесницима у бунди од нерца. Од Крени-промени у два корака дођете до крени-окрени и да на протесту испред председништва за заштиту животне средине окрећете прасе. Ја мислим да челници организација које их финансирају нису могле да верују својим очима шта виде. Битно је само да је камера ту, да вас виде, да ви онда нешто напишете на Твитеру - рекла је Брнабићева.

Премијерка је истакла да су организације и опозициони покрети оваквим деловањем сами себе уништили.

- На крају крајева, ко ће озбиљан да гласа за неког ко је против малих хидроелектрана, а протестује са човеком који издаје дозволе за њихову изградњу? Неко ко се бори са чист ваздух, али не гаси цигарету? То је парадигма једног дела наше опозиције. Они немају никакву идеју већ све што се дешава у овој земљи покушавају да злоупотребе.  Мислим да ће грађани који се заиста боре за неке своје идеје заиста почети да протерују представнике опозиције са својих скупова који су ту само да би добили неки политички поен - закључила је Брнабићева.

БОНУС ВИДЕО:

Надам се да ће Данас поново бити слободан

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УЖАС НА ПОЗНАТОМ ЛЕТОВАЛИШТУ: Дечака (8) напало неколико ајкула - чуо сам вриштање, било је много крви