КУТРИЈЕВ ПОКРЕТ САМООПРЕДЕЉЕЊЕ ОБЈАВИО СКАНДАЛОЗАН СНИМАК: Србе на КиМ представили као криминалце и злочинце; најављују "интеграцију Севера"

Новости онлајн

03. 07. 2022. у 10:47

ПОКРЕТ Самоопредељење објавио је синоћ скандалозни видео-снимак уз пропратни текст у којем се као кључна порука наводи је овај покрет на челу са председником привремених приштинских институција Аљбином Куртијем за годину и по дана отпочео са, како наводе, “интеграцијом Севера”, а да претходна власт тзв. Косова то није урадила за 20 година.

КУТРИЈЕВ ПОКРЕТ САМООПРЕДЕЉЕЊЕ ОБЈАВИО СКАНДАЛОЗАН СНИМАК: Србе на КиМ представили као криминалце и злочинце; најављују интеграцију Севера

Фото: ЕПА

Срби са севера КиМ су притом приказани искључиво као криминалци и злочинци, које срамно оптужују за шверц, лабораторије наркотика и рударење криптовалута. Самоопредељење се ту није зауставило, већ су убројали и рад српских институција, изградњу Сунчане долине и одржавање српских избора и референдума. И српски симболи, попут заставе Србије на врху Звечана, засметали су Куртијевим Албанцима.

Јасно је да је овај потез и овакво представљање Срба увертира за све оно што је председник Србије Александар Вучић најавио у обраћању 29. јуна, те да Курти, огрезао у мржњи према Србима, призива рат и чини све како би наш народ протерао са КиМ.

Подсетимо, Вучић је упутио јасну поруку након најновијих уцена лажне државе Косово и Запада које се односе на срамну одлуку Приштине да забрани српске личне карте и након 30. септембра укине важење регистарских ознака са именима српских градова “КМ”, “ГЛ”, “ПР”, “УР” и другима, уз најаву да ће након тог рока та возила бити одузимана.

Председник је окарактерисао овакве одлуке као јасан циљ да се протерају Срби са Косова и Метохије и да се спроведе нова “Олуја” над Србима.

– Донели су две одлуке. Прва је ускраћивање права на улаз са личним картама, уводе тзв. декларацијске извештаје. Друга одлука је са јединим циљем да се протерају Срби, где у року од два месеца желе да убеде Србе да упишу таблице у РКС, да убеде Србе да пристану на то. Рачунају да ће сви Срби да напусте терирорију Косова, спроводе нову Олују над Србима. Трпимо дуго притисак представника Квинте, није ми проблем што мисле да смо ми глупи, већ је проблем што мисле да су много паметни.

Председник је такође рекао да с обзиром на то да се ова одлука односи на 30. септембар, Албанци планирају општи напад на Србе најкасније до 1. октобра.

Ово се дешава зато што су арогантни и бахати и зато Србији могу да раде све што пожеле. Наш народ неће више то да трпи, упаде њихових јединица, неће. Они су нама дали рок за таблице до 30. септембра, што значи да планирају општи напад до 1. октобра. И да се зна да су их подржали представници Квинте – рекао је Вучић.

Председник је оштро реаговао на овакву бахатост и упутио јасну поруку.

– Из себе сам испразнио вечерас све што мислим. Наш одговор биће трезвен, убитачан, али истинит. Имају рок да размисле три пута до 30. септембра – закључио је Вучић на једној од најоштријих конференција за штампу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

КИНЕСКИ РАЗАРАЧ: Ово је једна од најсмртоноснијих интерконтиненталних ракета - до Америке може стићи за 20 минута