ВУЛИН: Вучић и његова породица су били прислушкивани, то је доказано - Сада је на потезу Тужилаштво

Новости онлајн

02. 07. 2022. у 13:44

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је МУП доказао да су председник Србије и чланови његове породице били прислушкивани, да су докази предати надлежном тужилаштву и да се чека његова одлука

ВУЛИН: Вучић и његова породица су били прислушкивани, то је доказано - Сада је на потезу Тужилаштво

Фото: Принтсцреен/Пинк

- Бескрајно верујем у тужилаштво, не могу да доносим суд, али сам сигуран да ће они квалификовати ово дело. Да ли ће то бити ово или оно и који је степен друштвене опасности ја то не знам - рекао је Вулин гостујући на ТВ ПИНК.

- Али знам да су Александар Вучић и чланови његове породице били прислушкивани, да је злоупотребљаван наш систем, да је то малициозно рађено са идејом да слушате о чему причају председник Вучић и чланови његове породице са различитим људима и да ниједан човек који је био прислушкиван није оптужен, посебно не осуђен. Људи који нису били криминалци разговарали су са председником Вучићем, који такође није криминалац и нема ни једног спорног разговора - казао је министар Вулин у јутарњем програму телевизије Пинк.

Министар је рекао да није тужилац и да о томе не може да одлучује, као и да посебно поштује Тужилаштво за организовани криминал и тужиоца Младена Ненадића, који је показао невероватну храброст јер, како је истакао, без њега и директора Безбедносно-информативне агенције Братислава Гашића не бисмо завршили са кланом Беливук - Миљковић.

- Посебан допринос разбијању овога клана била је подршка председника Александра Вучића, који је одржао састанак са свима нама и наредио нам да то завршимо, да Србија мора бити мирна и безбедна земља - рекао је Вулин.

фото: Танјуг/MILOS MILIVOJEVIC/ bg

Министар је рекао да је сваки од прислушкиваних разговора сачуван, да у њима нема ништа инкриминишуће и да су га о томе обавестили они који су имали право по закону да их преслушају.

- Највећу услугу бисмо учинили председнику Вучићу када бисмо објавили све те разговоре да Србија види о чему су разговарали и да ту нема ничега, а да је све од почетка до краја било злонамерно и усмерено против председника Вучића. Али то не смемо да урадимо, такав је закон - рекао је министар Вулин.

Истакао је да је Министарство унутрашњих послова доказало прислушкивање председника на неких 1.882 прислушкивана разговора.

- Доказали смо да су постојала 1.882 разговора у којима учествује председник или неко од чланова његове породице - рекао је министар Вулин и објаснио да је рађено прислушкивање преко 26 особа и истакао да ни против једног од тих лица, иако је постојала судска одлука о томе да могу да се прислушкују, није покренут судски поступак, а поготово нико није осуђен.

- То значи да су председник Александар Вучић и чланови његове породице разговарали са људима који нису оптужени и осуђени ни за шта. То значи да су бирали мете које могу да разговарају са председником, тај разговор очекивали, а не да су покушали да на било који начин те људе приведу правди, јер нису били криминалци - објаснио је министар полиције, како је саопштио МУП.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

ЧУВАР ТАЈВАНСКОГ НЕБА: Тиен-Кунг 3 - домет 200 км, уништава више циљева одједном