"КУРТИ ЗАПРЕТИО РАТОМ ПРОТИВ СРБА НА КиМ": Приштина хоће да забрани српске личне карте и укине регистарске ознаке

Novosti online

29. 06. 2022. у 18:33

НАЈНОВИЈИМ једностраним одлукама институција у Приштини у вези са српским регистарским ознакама и личним картама, Аљбин Курти је најотворрније запретио ратом против Срба на Косову и Метохији, саопштио је директор канцеларије за Косово и Метохију, Петар петковић.

КУРТИ ЗАПРЕТИО РАТОМ ПРОТИВ СРБА НА КиМ: Приштина хоће да забрани српске личне карте и укине регистарске ознаке

Фото: ЕПА

- Одлука институција у Приштини да забране српске личне карте и након 30. септембра укину важење регистарских ознака са именима српских градова "КМ", "ГЛ", "ПР", "УР" и другима, уз најаву да ће након тог рока та возила бити одузимана, представља директни удар на све Србе и јужно и посебно северно од Ибра.

Недопустиво је да на овакву претњу сукобом и  одмаздом представници међународне заједнице ћуте и праве се невешти, док Аљбин Курти припрема почетак великог сукоба и напад на Србе крај септембра. Својим ћутањем, постају дитектни саучесници нове дестабилизације прилика на терену у режији Аљбина Куртија, изазване новом једностраном одликом власти у Приштини.

Срби са Косова и Метохије неће дозволити да буду прогањани, убијани и да им се одузима легитимно стечена имовина и то добро треба да знају сви и у Приштини и Бриселу - навео је Петковић.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић вечерас ће се на конференцији за штампу у 19 и 30 часова обратити поводом нових захтева међународне заједнице по питању Косова и Метохије. Према писању "Информера", захтеви које је Лајчак донео воде право у хаос и крваве сукобе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ЧУВАР ТАЈВАНСКОГ НЕБА: Тиен-Кунг 3 - домет 200 км, уништава више циљева одједном