ЗСО СЕ МОРА ШТО ПРЕ ФОРМИРАТИ, ТО ЈЕ ОБАВЕЗА ПРИШТИНЕ: Срби са севера Космета разговарали са Лајчаком

Д. Зечевић

29. 06. 2022. у 16:03

УСПОСТАВЉАЊЕ Заједнице српских општина је најважнија и кључна ствар за косовске Србе, како би се све оно је што је њеним формирање договорено реализовало. Једино се на тај начин положај Срба на Косову може побољшати.

ЗСО СЕ МОРА ШТО ПРЕ ФОРМИРАТИ, ТО ЈЕ ОБАВЕЗА ПРИШТИНЕ: Срби са севера Космета разговарали са Лајчаком

Фото: Д. Зечевић

Ово су између остало на састанку одржаном у среду, поручили министар за заједнице и повратак и председник Српске листе Горан Ракић и градоначелници општина са Севера Косова, Милан Радојевић, Зоран Тодић, Срђан Вуловић и Драгиша Миловић на састанку са Специјалним изаслаником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Фото: Д. Зечевић

- Сва отворена питања између Срба и Албанаца морају се решавати дијалогом у Бриселу али и да се све договорено спроведе онако како је предвиђено споразумом Београда и Приштине, јер једино тако можемо да решавамо проблеме који стоје на путу бољег живота-наводи се у саопштењу предтавника Срба са севера и додаје да ће сви једнострани потези довести до дестабилизације ситуације на терену али и довести у питање и остале споразуме који су договорени. -Одувек смо били конструктиван партер у трасирању пута за бољу будућност, то исто очекујемо и од својих комшија са којима требамо да градимо заједнички суживот - истакли су министар Ракић и градоначелници током сусрета са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине са којим је разговарано и о осталим актуелним проблемима који отежавају живот Срба на овим просторима.

Фото: Д. Зечевић

Они су Мирославу Лајчаку предочили да инциденти који се дешавају у повратничким срединама морају одмах престати због тога што процес повратка стоји у месту.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: МиГ-29 - Чувар српског неба

БОНУС ВИДЕО: "ТАЈ ЋЕ СНАЈПЕР НАШ ДА БУДЕ!" Погледајте како су млади Срби дочекали смену страже РОСУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЏОНСОНОВ РОЂЕНИ БРАТ: Био министар, после Борисовог потеза поднео оставку - личе као да су близанци