НАЦИСТИЧКА ЗАБЛУДА ЗВАНА БЛИЦКРИГ: Како је Запад постао жртва сопствене представе о себи

Слободан Јовановић

02. 07. 2022. у 10:00

ДA НИЈЕ маршал Жуков у Берлину 1945. изговорио чувену реченицу: "Ослободили смо Европу од фашизма, они нам то никад неће опростити", тешко да би иједном совјетском војнику могло пасти на памет, да ће се 80 година касније неки други руски војници поново борити против нациста који ће поново убијати Русе, у Украјини, у Донбасу, и забрањивати им руски језик и руско име. Али, догодило се, и то што је било незамисливо и што је Жуков предвидео: нацисти не само да нису опростили, него су се спремали да блицкригом освоје Донбас, као што је и Хитлер веровао да ће блицкригом 41. победити Русију.

НАЦИСТИЧКА ЗАБЛУДА ЗВАНА БЛИЦКРИГ: Како је Запад постао жртва сопствене представе о себи

ФОТОГРАФИЈЕ ИЗ КЊИГЕ ВЛАДИМИРА МЕДИНСКОГ "РАТ - МИТОВИ СССР 1939 - 1945" И ВИКИПЕДИЈА

Никакав блицкриг, међутим, није могао бити, као што није ни био, ове 2022, решење за украјинску кризу. Она је до те мере дубока, да је тек њено трајање откривало, део по део, њену праву природу и смисао, односно бесмисао. То нам потврђује и принцип довољног разлога који је формулисао лужички Србин Лајбниц, а по којем оно што се догоди, има сасвим довољно разлога да се догоди него да се не догоди, или да се догоди овако а не некако друкчије. Управо нам то трајање открива колико је Украјина заглибила у нацизму, колико се НАТО тамо одомаћио, другим речима, колико су се Америка и Европа постројили иза нацизма. Свет то није знао и не би ни сазнао, а свакако не дубину и димензије тог потонућа. Тако долазимо до капиталног и поразног сазнања, овог јуна 2022, да је пре осамдесет година само део Европе био нацистички, а да је сада цела улетела у тај мрак и безизлаз, укључујући, наиме, и оне Европљане и западњаке који су раније били антинацисти и савезници.

ФОТОГРАФИЈЕ ИЗ КЊИГЕ ВЛАДИМИРА МЕДИНСКОГ "РАТ - МИТОВИ СССР 1939 - 1945" И ВИКИПЕДИЈА

Украјински неонацисти

БЛИЦ КРИГОМ НИЈЕ СЕ, наиме, Русија заглибила у Украјини, чак и да је можда и очекивала да ће интервенција трајати краће и брже се завршити, него су се заглибиле Америка и Европа својим блицкриг реаговањем, толико френетичним и унисоним, да више нису имале куд назад. Видело се и оно што се "најављивало" да би се евентуално могло догодити: да Украјина жели у НАТО и да се о томе, као, размишља. А заправо је руски улазак у Украјину открио да је НАТО већ у Украјини, и то дубоко и одавно, у свим сферама и порама, те да је наводна најава могућности украјинског уласка у НАТО била само велика обмана и куповина времена за планирани блицкриг на Донбас. Видело се, такође, да на тлу Украјине ратују, у ствари, Русија и НАТО, да је Украјина само "изнајмила" територију и инфраструктуру, као и људство у виду топовског меса, које су "инжењеријски" обликовали и којим руководе НАТО инструктори и наредбодавци. Тај инжењеринг је отишао толико далеко да сами Украјинци, заправо украјински НАТО нацисти, руше украјинске градове, а Руси их штеде, као и да украјински нацисти држе украјинске цивиле као живи штит и жртвују их за бесомучну западну медијску пропаганду. Да се овде ради о стварном рату између две државе и два народа, ваљда би по логици ствари било обрнуто.

ФОТОГРАФИЈЕ ИЗ КЊИГЕ ВЛАДИМИРА МЕДИНСКОГ "РАТ - МИТОВИ СССР 1939 - 1945" И ВИКИПЕДИЈА

Парада поводом доласка Хитлера у Украјину

НАТО ПРОПАГАНДА, својом заглушујућом буком, већ почиње да се, по Хегеловом и Енгелсовом дијалектичком принципу, судара са сопственим лажима као бумеранг ефектима, нарочито после открића биохемијских лабораторија за биолошко оружје и зверстава над руским заробљеницима и украјинскјим цивилима проглашеним за издајнике. Зеленски се својим иступањима претворио у украјинског Џејмија Шеја, односно понаша се као портпарол НАТО, а не као председник земље чији би логичан и разуман циљ морао бити да крвопролиће и рушење земље престане, уместо да се настави до последњег Украјинца. Он не само да упорно тражи оружје, а не хуманитарну помоћ, него и непрестано зове НАТО и Запад да се директно умеша, не схватајући оно што се већ показало самим трајањем украјинског конфликта - да је свет престао да буде униполаран, те да досадашња представа о једној сили која влада планетом нестаје са светске позорнице, а ствара се, или се већ створила, друга - о биполарном, тачније мултиполарном свету, какав он, по природним и људским законима једино и може да постоји. Као, наиме, да НАТО не би желео да прихвати његов позив. Његове представе о томе су нереалне, као што су нереалне и застареле представе самог Запада о себи, односно о томе да може да господари светом санкцијама и кажњавањима. И то се враћа као бумеранг, нарочито Европи коју је Америка навукла на неку врсту аутодеструктивног чина - да кажњава сама себе. Уосталом, као и Зеленског, да својим дубоко погрешним представама и иступима заправо кажњава своју земљу и свој народ.

РАЗБОЈНИЧКО ПРАВО НА ДВОСТРУКЕ СТАНДАРДЕ

ЗАПАД ЈЕ, ДОСАД БАР, функционисао на принципу представа, тј. симулакрума, како би то формулисао француски филозоф Бодријар. Отприлике, од онога што стварно јесте битнија је представа или симулакрум. Тако су створили и представу о себи, у коју су и сами поверовали и са којом се тако болно суочавају - каква је, на пример, представа о изузетности и изузетости, о праву на двоструке стандарде, о доминацији и цивилизацијској супремацији над другим народима, чак и о праву на располагање њиховим ресурсима. Такав систем је француски филозоф Бадју назвао врло једноставно и свима разумљиво - разбојничким.

 

Нико у Европи не разуме, изгледа, боље од Срба све те европске вредности и "вредности", прикривене и отворене намере, идеје и идеологије, и то не зато што су Срби нешто паметнији од других него зато што се све оне, историјском или географском, или богзна којом игром судбине испробавају најпре на Србима, па се онда пуштају у "серијску" примену за друге. Код нас су почеле "обојене револуције", мировни споразуми, у које није веровао нико осим нас (Дејтонски, Кумановски и други), а нарочито они који су их потписали, па кад не поштују потписане, како да се онда верује да ће поштовати непотписане договоре, речи и обећања - о неширењу НАТО на исток, на пример.

ФОТОГРАФИЈЕ ИЗ КЊИГЕ ВЛАДИМИРА МЕДИНСКОГ "РАТ - МИТОВИ СССР 1939 - 1945" И ВИКИПЕДИЈА

Совјетски плакат: Иза леђа војника су сени великих предака

Код нас, у Босни, испробавали убијање сопствених грађана на пијаци Маркале и у Улици Васе Мискина, приписујући те злочине Србима како би нам увели санкције. Рачак су инсценирали како би почело НАТО бомбардовање Србије. А све те трикове сада понављају у Украјини. Пре тога су нас убеђивали да их нервира петокрака, па кад смо је уклонили, испоставило се да су нацисти и да их нервира што смо Срби, Словени и православци. Тај нацизам су демонстрирали тако што су све злочине на Балкану, у грађанским ратовима у бившој Југославији, приписивали "злим" и "геноцидним" Србима, осудивши њихове легитимне представнике на хиљадугодишњу робију. То би сада са великим задовољством, кад би им се пружила прилика учинили и Русима, нарочито Путину.

ЗА ПРОТЕРИВАЊЕ близу милион Срба из Крајине, Босне и са Косова наградили су Хрвате експресним пријемом у ЕУ, а Албацима признали лажну државу на територији Србије. Као што сада избацују из школских програма и библиотека руске писце и уметнике, на челу са генијалним Достојевским, тако су онда сатанизовали највећег живог писца немачког говорног подручја, Хандкеа, који је имао један једини захтев помахниталој немачкој и укупној западној штампи и новинарима - да не заборављају основно новинарско правило да се чује и друга страна. Говорио им је да бол мајки Сребренице није ни већи ни друкчији него бол мајки Кравице и других села у источној Босни.

ФОТОГРАФИЈЕ ИЗ КЊИГЕ ВЛАДИМИРА МЕДИНСКОГ "РАТ - МИТОВИ СССР 1939 - 1945" И ВИКИПЕДИЈА

Званични немачки плакати када је нападнут СССР

Иако се натовци очигледно не усуђују да непосредно интервенишу у Украјини, као што се, уосталом ни у Србији нису "спустили на земљу" и кренули у копнену инвазију, после херојске одбране Кошара и Паштрика, то никако не значи да их треба потцењивати. Најуспешнији су непосредно после рата, вештим инсталирањем на власт корумпираних и аутошовинистичких елита и замењивањем пораза у рату победама у миру. То су такође испробали на нашем примеру и чекају прилику да исто ураде и у Русији, без обзира на исход интервенције.

Све су прилике, међутим, да су се превише заглавили у блату нескривеног нацизма, а и зима се приближава. У медијима се све чешће чује да им је Украјина већ досадила и да треба Зеленски да прихвати руске захтеве како би се рат окончао. Ову битку, по многим знацима, већ сматрају изгубљеном, али од рата, тачније, ратова за доминацију, наслеђену још од времена колонијализма, са блицкригом или без њега, неће, још задуго, одустати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

КИНЕСКИ РАЗАРАЧ: Ово је једна од најсмртоноснијих интерконтиненталних ракета - до Америке може стићи за 20 минута