ЕДИ РАМА О САРАДЊИ СА СРБИЈОМ: Балкан је најрањивија карика у Европи, не смемо упасти у замку

Novosti online

25. 06. 2022. у 23:10

ПРЕМИЈЕР Албаније Еди Рама је у интервјуу за "Франце 24" изјавио да Албанија покушава да сарађује са Србијом како се не би поновио сукоб између два народа, а да је Русија за њега далека земља са којом Албанија не сарађује, преноси Економија онлајн.

ЕДИ РАМА О САРАДЊИ СА СРБИЈОМ: Балкан је најрањивија карика у Европи, не смемо упасти у замку

Фото: Танјуг

Рама је у овом интервјуу говорио и о односима Албаније са Русијом, рекавши да је то "веома удаљена земља" и да су односи између две земље минимални.

- Са Русијом имамо потпуно другачију историју, економске и трговинске везе. За нас је она веома далека земља. Наши односи су минимални, чак ни у најлепшим тренуцима немамо трговинске односе - рекао је Рама.

Што се Србије тиче, он је рекао да треба да покуша да сарађује и да "не упадне поново у замку".

- Зато је важно да не дозволимо да овај рат утиче на Балкан, Балкан је најрањивија карика у Европи, а ми покушавамо да сарађујемо са Србијом. Покушавамо да идемо заједно ка будућности и да се не враћамо у замку  где смо увек падали на Балкану и имали смо само жртве, мртве и разарања. Србија је, са друге стране, направила важан корак гласањем три пута у УН против Русије. Ја се слажем са санкцијама, али не треба тражити све одмах јер може да пукне, чак да експлодира - рекао је Рама.

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

КИНЕСКИ РАЗАРАЧ: Ово је једна од најсмртоноснијих интерконтиненталних ракета - до Америке може стићи за 20 минута