НАПАД НА ЕЛЕКТРОКОСМЕТ Петковић: Нећемо дозволити било коме да угрози безбедност на северу КиМ

Танјуг

24. 06. 2022. у 15:28

ДИРЕКТОР Канцеларије за КиМ Петар Петковић оценио је данас да напад на Електрокосмет одговара само онима који желе дестабилизацију ситуације на терену и поручио да се неће дозволити угрожавање безбедности на северу КиМ.

НАПАД НА ЕЛЕКТРОКОСМЕТ Петковић: Нећемо дозволити било коме да угрози безбедност на северу КиМ

Фото Танјуг

- Енергетски споразум из Брисела обезбеђује српској компанији Електросевер стабилно и самостално снабдевање струјом и Србима прекопотребни мир - навео је Петковић на Твитеру.

Он је нагласио да напад на Електрокосмет одговара само оном ко жели дестабилизацију на терену и коме не одговара да север има самосталан систем снабдевања.

- Зато би политичарима из Приштине било боље да не оптужују Србе који сигурно неће да раде ништа у корист своје штете. Нећемо дозволити било коме да угрози безбедност на северу КиМ - рекао је Петковић на Твитеру.

Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља раније је оптужио, како је рекао, српске паралелне структуре за бацање експлозивне направе на зграду Електрокосмета у северном делу Косовске Митровице.

Српска листа осудила напад на објекат Електрокосмета

Српска листа осудила је синоћни напад на објекат Електрокосмета у Косовској Митровици, приликом кога је начињена материјална штета.

- Овај напад и подизање тензија противне су интересима нашег народа на северу Косова и Метохије. Позивамо надлежне органе да пажљиво спроведу све потребне истражне радње и осигурају безбедност грађанима - наведено је у саопштењу Српске листе.

Експлозивна направа бачена је синоћ око 22.45 сати на електродистрибутивни објекат у северном делу Косовске Митровице.

Према наводима косовске полиције, у нападу није било повређених.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ПОТРЕБАН ВАМ ЈЕ НАЈБОЉИ ИНТЕРНЕТ: А1 Србија је мрежа у коју прелази највећи број корисника у Србији