ВУЧИЋ О ПРИТИСЦИМА НА СРБИЈУ: После 90 дана успели смо да задржимо свој став који смо имали од првог дана

Novosti online

29. 05. 2022. у 13:03

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је данас складишта Републичке дирекције за робне резерве.

ВУЧИЋ О ПРИТИСЦИМА НА СРБИЈУ: После 90 дана успели смо да задржимо свој став који смо имали од првог дана

Фото: И. Маринковић

Председник је рекао да ми живимо са великим притисцима сваки дан, и да је невероватна потреба свих да воде политику Србије.

- Ја верујем да је важно да људи у Србији знају да није лако водити самосталну и суверену политику. Докле ћемо моћи тако то није једноставно рећи. Али после 90 дана успели смо да задржимо свој став који смо имали од првог дана. Ти притисци су наравно злоупотреба свега, и пре свега ће се тицати КиМ. И управо зато да се не остави као преседан то Косовско решење о коме су говорили. Зато је важно Србију натерати што је могуће пре натерати споразум са Албанцима, пре свега о признању - рекао је он.

Подсетимо, пре неколико дана председник Вучић је одговарајући на питање да ли ће увести санкције Русији одговорио да је Србија једина земља у Европи која има потпуно исту, правичну позицију и позицију која је усклађена са највишим интересима државе Србије.

Како каже, они који су били против санкција, после избора су рекли да су за санкције, а неки други који нису за санкције кажу да ће да их уведе.

- А ми имамо позицију као и пре 90 дана, једина земља у Европи која има потпуно исту, правичну позицију и позицију која је усклађена са највишим интересима државе Србије. То је позиција озбиљности, одговорности,поштовања међународног јавног права и то је српска позиција- каже председник.

Том приликом је политичарима који прогнозирају да ће увести санкције Русији, Вучић поручио да мање буду баба Ванга, а мало више одговорни политичари који ће се бавити потребама свог народа.

- Ми политику не мењамо, водимо је одговорно, а људи ће на крају видети резултат. Не заборавите да су они рекли још 3. априла увече да ћу да уведем санкције и шта је било са 3. априлом, сада ће 3. јун- запитао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЦЕНА КОЈА СЕ ПРЕПРИЧАВА: Малишан одговорио ТАЧНО на Путиново питање, а он га је ИСПРАВИО - нема граница! (ВИДЕО)