ПУТИН МИ ЈЕ РЕКАО ДА МОГУ ДА ГА НАЗОВЕМ АКО ЈЕ ПОТРЕБНО: Вучић о детаљима разговора са руским председником

Novosti online

29. 05. 2022. у 12:48

ПРЕДСЕДНИК је појаснио да су Бугари плаћали руски гас више од 600 долара, док су неки други плаћали и по 960 долара за 1000 кубних метара.

ПУТИН МИ ЈЕ РЕКАО ДА МОГУ ДА ГА НАЗОВЕМ АКО ЈЕ ПОТРЕБНО: Вучић о детаљима разговора са руским председником

Фото: Профимедиа/Илустрација

- Ми смо добили оно што је много боље од наших најоптимистичнијих надања, што је 100 одсто нафтна формула. То је убедљиво најбољи могући исход. Само нам остаје да видимо за додатне количине, и о томе морамо да разговарамо са Алексејем Борисовичем. Рекао ми је и председник Путин да уколико будем било шта сматрао за потребно да га поново назовем.

Вучић је појаснио да ће цена током зиме бити вероватно од 310 до 408 долара за 1000 кубних метара, што је убедљиво најбоља цена.

- Могуће је да ће само Јерменија и Белорусија имати нешто повољнију цену. Ако рачунате да је данас негде око 960 цена гаса, то је зато што је лето. А када дође зима то може бити и преко 3.000 долара. А ми ћемо плаћати 10 пута мање. Сад је питање само додатних количина, како набављамо и шта радимо. Али и да тако буде, ми нећемо чекати зиму. Много је то компликовано, али смо велики посао данас завршили и велики посао урадили. Са великом сигурношћу, ја који сам обично опрезан, више сам оптимистичан данас - истакао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

ИЗМЕЂУ БОРОВЕ ШУМЕ И ЧИСТОГ МОРА: Топла препорука за хотел Sealife Kemer Resort 5*