ДРЖАВА МОРА ДА ПРЕУЗМЕ ДИЗГИНЕ У СМУТНИМ ВРЕМЕНИМА: Вучић о стању робних резерви и вештачки изазваним кризама

Novosti online

29. 05. 2022. у 12:43

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да су неки људи злоупотребили целу ситуацију, и да су многи кажњени и ухапшени.

ДРЖАВА МОРА ДА ПРЕУЗМЕ ДИЗГИНЕ У СМУТНИМ ВРЕМЕНИМА: Вучић о стању робних резерви и вештачки изазваним кризама

Фото: Новости

- Држава мора у смутним временима да преузме дизгине у своје руке, и да покажете да држава може бити сигурна и стабилна. Ниједан дан неће бити проблема са снабдевањем општих намирница. Без обзира на вештачке кризе, као што је било са горивом и шећером. Јуче сам сам обилазио, волим да се сам уверим. Све мале радње су имале шећера, није га било у "Меркатору", "Роди" и "Аману". То се решава током данашњег дана - истакао је он.

Подсетимо, председник је током обиласка разговарао са магационерима и управом складишта, који су га упознали са стањем намирница, али и разним системима, попут агрегата и црпних станица, који омогућавају да магацин функционише без обзира на временске пролике и нестанке струје.

- Ако сам добро разумео имамо 25.000 тона брашна на стању, и око 55.000 тона пшенице. И то је само оно што је наше, без произвођача - питао је Вучић, на шта је добио потврдан одговор.

Председник Вучић је потврдио да је "криза" са количинама шећера била вештачки изазвана, шпекулативним радњама.

- Не постоји ниједна ствар због које бисмо лагали народ. Дошли смо овде да видите како то функционише. Ми имамо више него довољно шећера. Али када се год тако нешто догоди, будите уверени да су у питању неке шпекулативне радње. Ми имамо најнижу цену уља и брашна, и долазе из региона да купују код нас баш због тога - рекао је председник.

Више о томе читајте КЛИКОМ ОВДЕ!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОДУШЕВЉЕНА: Венус послала поруку Нолетовим клинцима (ФОТО)