БИТКА АЛБАНАЦА ЗА МАНДАТ: У Великом Трновцу код Бујановца реприза избора

М. Ст.

28. 05. 2022. у 07:22

ОД резултата поновљених избора на једном бирачком месту у Великом Трновцу код Бујановца, који су одржани у петак, зависи коначна расподела снага у републичком парламенту.

БИТКА АЛБАНАЦА ЗА МАНДАТ: У Великом Трновцу код Бујановца реприза избора

Фото: Танјуг

Коалиција Албанаца долине може да очекује да задржи мандат или да после пребројаних гласова ипак остане без њега.

На репризи избора 28. априла, Коалиција Албанаца долине успела је да освоји довољан број гласова и уђе с једним послаником у Народну скупштину, науштрб једног мандата Социјалистичке партије Србије. Међутим, СПС је уложио приговор и доставио доказе да је гласала особа која не поседује лична документа.

Републичка изборна комисија донела је решење о поништавању гласова, али је Коалиција Албанаца долине уложила жалбу Управном суду, која је потом, одбијена, чиме су се створили услови да се гласање понови.


Након што се прогласе коначни резултати, почињу да теку рокови за конституисање Народне скупштине, а будући да изборни процес, када је реч о парламентарним изборима није окончан, председник Србије Александар Вучић заклетву приликом ступања на нови мандат ће положити пред старим сазивом 31. маја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОТВОРЕНИ БАЛКАН СТАБИЛНИЈИ ОД ЗАТВОРЕНЕ ЕВРОПЕ: У Бриселу конфузија у политици проширења, потврђена исправност курса којим иде регион