ВУЛИН ОДГОВОРИО КЛИЧКУ: Ко пореди КиМ и Донбас, нека буде спреман да у поређењу иде до краја

Новости онлајн

26. 05. 2022. у 17:09

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин реаговао је на на наводе градоначелника Кијева Виталија Кличка да се "Украјинци боре против руског окупатора, као Албанци некада против српског окупатора".

ВУЛИН ОДГОВОРИО КЛИЧКУ: Ко пореди КиМ и Донбас, нека буде спреман да у поређењу иде до краја

Фото: З. Јовановић

- Да Кличко било шта зна о историји, знао би да је Косово и Метохија део Србије и да није могуће окупирати сопствену земљу. Онај ко пореди Донбас и КиМ, мора бити спреман да у поређењу иде до краја. Ако Кличко тврди да су Шиптари били окупирани и да су се оружаном побуном ослободили Србије и српског окупатора, онда су и Руси у Донбасу, такође, окупирани и  имају право да се ослободе украјинског окупатора.

Оно што Кличко признаје Шиптарима у Србији, мораће да призна и Русима у Украјини. Они који се заклињу у принцип неповредивости територијалног интегритета, морају своје уверење да докажу најпре на Србији. Србија је доказала да поштује међународно право, штета што то и други не могу да кажу за себе - изјавио је министар унутрашњих послова Србије и  Александар Вулин реагујући на наводе бившег украјинског боксера и актуелног градоначелника Кијева Виталија Кличка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)