ВУЛИН: Вучић је једини слободан лидер у Европи који има храбрости да каже да неће да уведе санкције Русији

Novosti online

26. 05. 2022. у 14:17

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин је нагласио, гостујући у јутарњем програму телевизије Хепи, да је председник Александар Вучић једини слободан државник у Европи и једини који има храбрости да каже да неће увести санкције Руској Федерацији.

ВУЛИН: Вучић је једини слободан лидер у Европи који има храбрости да каже да неће да уведе санкције Русији

Фото: З. Јовановић

- Александар Вучић је једини. Нема никог другог ко има храбрости то да каже. Хистерија која је ослобођена према Русији, мржња која се безобално ослобађа према Русима, мржња која каже да је дозвољено тражити на друштвеним мрежама убиство Руса, мржња која каже да и руска деца треба да страдају, мржња која је ослобођена према Русима је мржња која увек некако дође и до Срба. Нико ко је мрзео Русију није волео Србију, баш нико. Председник Вучић је човек који има храбрости прво да брани цивилизацијски принцип да ниједно дете не може бити предмет мржње и тачка. Руско, српско, украјинско, хрватско, ниједно дете не може да буде предмет мржње. У ослобођеној антируској хистерији, сваки слободан глас је глас који мора бити ућуткан, који мора бити кажњен. Нећу да учествујем у антируској хистерији, нећу да будем камен у туђој руци, нећу да заборавим зашто мој народ постоји и како постоји, нећу да постанем део мржње која се излила према мом народу. Мој народ је највише страдао у Европи. Нећу да било чије дете страда на начин на који су српска деца страдала - рекао је министар унутрашњих послова и додао се данашња Европа понаша више као скуп територија, а не као скуп држава.

- Александар Вучић је једини слободан лидер у Европи, једини који има храбрости да каже нећу да уведем санкције Руској Федерацији. Европа се данас понаша као да је скуп територија, а не скуп држава, као да су тамо неки људи који се баве комуналним пословима, а не политиком. Вучић води Србију која је држава, која није територија. Државе имају свој интерес, своје потребе, државе имају памћење. Вучић никада није допустио да се заборави да је он са председником Путином спречио доношење сумануте резолуције Велике Британије у Савету безбедности УН 2015. године по којој су Срби требали да буду геноцидан народ, први геноцидан народ у историји у документима УН требало је да буду Срби, после два светска рата. Да није било Вучића и Путина, то би се и десило. То се није заборавило. Нисмо такав народ. Тако доказујемо да смо историјски народ, да имамо државу, а не територију. Александар Вучић је једини слободан државник у Европи, остали воде територије. Он се не понаша као од окупатора постављени командант логора, он се понаша као државник који води рачуна о свом народу, води и рачуна о другима, али води рачуна на првом месту о свом народу-  поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин приликом гостовања на телевизији Хепи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)