ВУЛИН РЕАГОВАО НА ПРЕТЊЕ МИЛАНОВИЋА: Вучићу више значи правда за побијену децу него било који НАТО или Европска унија

Novosti online

25. 05. 2022. у 20:20

"Да је Хрватска држава у којој има бар права, ако и нема правде, нико не би претио тужбама као политичком одмаздом према Александру Вучићу, рекао је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин реагујући на нове претње хрватског председника Зорана Милановића које је упутио Србији и њеном председнику Александру Вучићу истакавши да Србија треба да пази шта ради с обзиром да је Хрватска чланица ЕУ којој наша држава тежи.

ВУЛИН РЕАГОВАО НА ПРЕТЊЕ МИЛАНОВИЋА: Вучићу више значи правда за побијену децу него било који НАТО или Европска унија

Фото: З. Јовановић

- Председник Хрватске не процењује да ли за неку тужбу има основа, већ да ли је „паметно„ да буде подигнута. Србија не процењује, Србија не пита да ли је „паметно“, Србија подиже оптужницу против хрватских пилота који су плански, са умишљајем, на територији Босне и Херцеговине, на Петровачкој цести, гранатирали колону ненаоружаних избеглица и притом убили више српских цивила, а међу њима и децу.

- Србија подиже оптужницу зато што правда мора да стигне убице српске деце и зато што је то смисао људског друштва, владавина права и правде. За разлику од Милановића, Александар Вучић никоме не прети, али се и ни пред ким не понижава, председнику Србије више значи правда за побијену децу него било који НАТО или Европска унија - додао је Вулин.

- Зато га толико и мрзе, шта усташама преостаје осим да мрзе човека кога не могу ни уплашити, ни уценити. Ако ће један од безбројних услова да се приближимо Европској унији бити и хрватски захтев да Србија опрости убицама наше деце, онда нека Европска унија слободно пронађе друге чланове, нама међу таквима није место. Ако је једини начин да будемо слободни и да се боримо за истину да поред војне изаберемо и политичку неутралност, онда нека тако и буде, а Европска унија нека хрватске комплексе лечи без Србије - закључио је министар унутрашњих послова Србије.

БОНУС ВИДЕО - "УМЕСТО РОДНОГ ЛИСТА, ИЗВАДИЛИ СМО МУ УМРЛИЦУ" Потресна исповест мајке једне од 12 преминулих беба

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)