АНА БРНАБИЋ ОДГОВОРИЛА МИЛАНОВИЋУ: Шта нам Хрвати неће опростити - Што тражимо правду за убијену децу на Петровачкој цести?

Новости онлајн

25. 05. 2022. у 17:06

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић одговорила је на најновије претње хрватског председника Зорана Милановића.

АНА БРНАБИЋ ОДГОВОРИЛА МИЛАНОВИЋУ: Шта нам Хрвати неће опростити -  Што тражимо правду за убијену децу на Петровачкој цести?

Фото: Танјуг

- У једном од својих логореичних наступа који само Хрватској могу да штете, Милановић је изјавио историјску небулозу: "Хрватска Србији ово неће опростити". Шта? Што тражимо правду за убијену децу на Петровачкој цести? Шта је следеће? Неће нам опростити Јасеновац (и тако је "мит")?

- Треба, каже Милановић, да пазимо шта радимо, да не будемо „безобразни и дрски“ јер ћемо, за чланство у ЕУ, морати да тражимо МИЛОСТ од Хрватске, као што Швеђани сада траже милост од Турске?! Што би мој Мате из Старе Башке рекао: „не треба овоме прва помоћ, него последња помоћ“ - написала је премијерка на свом Твитер профилу. 

Фото: Твитер

Подсетимо, Зоран Милановић је данас током једног обраћања новинарима био упитан да прокоментарише своју јучерашњу изјаву - да "Србија добро пази што ради", као и оптужницу из Србије против хрватских пилота за убиство цивила на Петровачкој цести.

Милановић је данас, како и јуче, још једном запретио Србији која то "не би требала да ради", уколико жеки да уђе у Европску унију. 

 "Ко је премијерка Србије? Брнабићка још? Наша бодулица с Крка. Добродошла је", почео је Милановић.

"Итекако смо се могли договорити да подигнемо оптужницу против Вучића. Али ми то нисмо учинили. Не знам зашто је Брнабићка нервозна. Рекао сам да би Србија требала пазити што ради. Погледајте како Швеђани улазе у НАТО 'вис а вис' Турске. Пази как се разговараш и како каже наш народ 'wхат гоес ароунд, цомес ароунд'", рекао је он.

Поново напад на Вучића

"Вучићев наступ у Глини је кривично дело", рекао је Милановић. Казао је како је била политичка одлука да се преко неких ствари пријеђе.

"Не, они оптуже хрватске пилоте. Мислите ли да би у Хрватској неко трепнуо да се дигне оптужница против Вучића? Али то није паметно. Да, он никога није убио. Али његово бургијање је многе коштало главе. И душе", навео је хрватски председник данас одговарајући на питања новинара.   

"Не зивкаш државног адвоката, не налазиш се с њиме тајно... Као премијер, лако смо се могли договорити да се подигне оптужница против Вучића. Дотле државна власт сеже, али ми се тиме нисмо бавили. Не знам зашто је Брнабић нервозна, ја сам се више плашио да неко у Хрватској не полуди", рекао је и још једно запретио да би Србија требала да пази шта ради, као што је рекао и јуче.

"Они желе у ЕУ? Ево како пролазе Швеђани који желе у НАТО. Можда су с разлогом били безобразни према Турској, али сад траже милост. Пази што радиш", запретио је поново Србији хрватски председник Зоран Милановић.  

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)