ХАГ ПОНОВО ТРАЖИ ШЕШЕЉА И ЈОШ СЕДАМ СРБА: Полиција уручила позив лидеру радикала

С. Рајковић

24. 05. 2022. у 12:57

ПРЕДСЕДНИК СРС Војислав Шешељ изјавио је за "Новости" да му је полиција уручила позив да дође на саслушање пред истражитељима Хашког трибунала.

ХАГ ПОНОВО ТРАЖИ ШЕШЕЉА И ЈОШ СЕДАМ СРБА: Полиција уручила позив лидеру радикала

Фото: ЕПА/Коча Сулејмановић

Позив је стигао и за седам садашњих и бивших чланова тима за помагање Шешељеве одбране пред Хашким трибуналом.

Наиме, осам држављана Србије хашки истражитељи желе да испитују о наводном "кршењу правилника о необелодањивању тајних података и идентитета заштићених сведока".

На списку су још и Љиљана Михајловић, Огњен Михајловић, Миљан Дамјановић, Марина Ристић, Немања Шаровић, Марина Рагуш и Мирољуб Игњатовић.

СРС на Конгресу бира новог председника

ЛИДЕР радикала изјавио је да није повукао своју одлуку о повлачењу са чела СРС. Шешељ каже да ће СРС на Конгресу изабрати новог председника. 

Хашки истражитељи намеравају да разговоре са садашњим и бившим члановима Шешељевог тима обаве крајем јуна, а са Шешељем првог јула.

Подсећамо, Хашки трибунал је против Шешеља водио поступак који је трајао скандалозних 15 годинa, чиме је флагрантно прекршено његово право на суђење у разумном року.

Шешељ се у фебруару 2003. године добровољно предао Хашком трибуналу, у чијем притвору је био готово 12 година, до новембра 2014.

Хаг је против Шешеља водио и чак три поступка за "непоштовање суда".

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)