НОВЕ ПОСЛАНИКЕ КОЧИ "РЕПРИЗА": Од одлуке Управног суда зависи да ли ће бити понављања избора у Великом Трновцу

М. Ст.

20. 05. 2022. у 09:37

ОД одлуке Управног суда, која би по жалби Коалиције Албанаца Долине, требало да буде донета најкасније у суботу пре подне, зависи да ли ће се парламентарни избори поновити на гласачком месту у Великом Трновцу код Бујановца.

НОВЕ ПОСЛАНИКЕ КОЧИ РЕПРИЗА: Од одлуке Управног суда зависи да ли ће бити понављања избора у Великом Трновцу

Фото З. Јовановић

Уколико суд буде одбио жалбу листе Шаипа Камберија на решење о поништавању гласања на поменутом биралишту, реприза ће бити заказана најбрже што може, а самим тим, рокови за конституисање парламента додатно се померају. У најбољем случају, ако Републичка изборна комисија одмах сутрадан сазове седницу и донесе одлуку о понављању избора, оно би могло, узимајући у обзир изборну тишину, да буде заказано за среду.

Према наводима Управног суда, жалба на решење РИК стигла је 17. маја:

- Суд доноси одлуку по жалби у року од 72 сата од пријема жалбе и свих списа предмета. Одговор на жалбу са списима предмета, РИК је доставио Управном суду 18. маја у 9.55. Одлука ће бити објављена на званичној интернет презентацији суда, одмах након експедовања - каже, за "Новости", портпарол Управног суда Милка Мурганић.

Гласање у Великом Трновцу било је поновљено 28. априла, а тада је листа Коалиције Албанаца Долине освојила више од 600 гласова, три пута више него на претходно одржаном гласању. СПС, чији се мандат после репризе прелио Камберијевој листи, жалила се због неправилности, јер је гласала особа која не поседује лична документа. РИК је, потом, донео одлуку о поништавању гласања.

Када буду проглашени коначни резултати, почиње да тече рок од 30 дана за одржавање конститутивне седнице Скупштине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СУСРЕТ КРАЈ ПАТРИЈАРХОВЕ БОЛНИЧКЕ ПОСТЕЉЕ: Павле је у једном трену отворио очи и дигао руку - прекретница у Новаковој каријери