ВИ НИСТЕ ПАРТНЕР, ВИ СТЕ ПРИЈАТЕЉ: Шта је рекао Шарл Мишел по доласку у Београд (ФОТО)

Новости онлајн

19. 05. 2022. у 16:56

ПРЕДСЕДНИК Европског савета Шарл Мишел изјавио је данас у Београду да Србија није само партнер, већ и пријатељ Европске уније.

ВИ НИСТЕ ПАРТНЕР, ВИ СТЕ ПРИЈАТЕЉ: Шта је рекао Шарл Мишел по доласку у Београд (ФОТО)

Принтсцреен/Инстаграм

Пошто је са највишим српским званичницима обишао Научно-технолошки парк на Звездари, Мишел је новинарима рекао да та установа показује да Србија и ЕУ "имају заједничку будућност".

"Ви нисте само партнер, ви сте пријатељ. Ја сам овде не само да бих посетио српске фирме, већ зато што ове српске фирме јесу део наше заједничке будућности. Желимо да искористимо изазове данашњице, дигиталну трансформацију и климатске промене, као прилике да подржимо даљи економски развој", казао је Мишел.

Навео је да је процес приступања Србије Европској унији "од фундаменталног значаја за заједничку будућност" две стране.

Процес приступања Европској унији је од фундаменталног значаја за заједничку будућност Србије и Уније, изјавио је данас у Београду председник Европског савета Шарл Мишел и навео да је Србија направила велики корак отварањем додатних поглавља што је, како је истакао, ''знак поверења''.

''Уверен сам да ћемо данас предузети кораке у правом смеру зато што осећамо да постоји нешто веће од нас'', поручио је Мишел након обиласка Научно-технолошког парка са председником Србије Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабиће, а где је потписан уговор о заједничкој сарадњи Србије и ЕУ.

Мишел је казао да су заједнички принципи и вредности на којима се заснива ЕУ слобода, владавина права и просперитет, али да се данас говори о сигурности и стабилности.


Додао је да постоји жеља и покаже и лична воља да се направи важан корак у том правцу истичући да је процес приступања од фундаменталног значаја за заједничку будућност ЕУ и Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЛАЖНИ КЛИЧКО: Дипфејк технологија насамарила европске званичнике