ПОНАВЉА СЕ ГЛАСАЊЕ У ВЕЛИКОМ ТРНОВЦУ? Наставља се изборни процес започет 3. априла

С.С.Р.

09. 05. 2022. у 14:24

РЕПУБЛИЧКА изборна комисија поништила је данас на седници гласање за парламент на бирачком месту у Великом Трновцу, јер је гласач Екрем Фејзулахи гласао 28. априла, а да није имао личну карту ни пасош.

ПОНАВЉА СЕ ГЛАСАЊЕ У ВЕЛИКОМ ТРНОВЦУ? Наставља се изборни процес започет 3. априла

Фото Д. Миловановић

То води у ново понављање избора на овом месту.

Према приговору, који је поднела Социјалистичка партија Србије и у којем тражи поништавање гласања, наведено је да је општинска комисија заокружила да је Фејзулахи гласао под бројем 868. Уз овај захтев достављена је и потврда МУП Врање, Полицијске станице Сурдулица да Фејзулахи нема важећу личну карту ни пасош, као и да није поднео захтев да му се издају нова документа.

Иначе, према правилима, може гласати само онај бирач који има лични документ и уз проверу УВ лампом да већ није гласао.

Грађани Великог Трновца су гласали 3. априла када и остатак Србије, затим су се избори поновили 28. априла због другог приговора (јер је први гласао члан бирачког одбора, што није дозвољено), а вероватно ће избори овде бити организовати и трећи пут. После другог изјашњава, представници Албанаца су успели да добију један мандат у Скупштини Србије. У првом гласању се овде изјаснило око 200 људи, а на другом преко 600, што је листу Албанаца погурало ка парламенту.

За понављање избора, уколико РИК донесе решење о понављању избора што је логичан след догађаја, биће именован нови бирачки одбор. Ново гласање ће одложити проглашење коначних резултата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КИНЕСКИ РАЗАРАЧ: Ово је једна од најсмртоноснијих интерконтиненталних ракета - до Америке може стићи за 20 минута