ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ СУТРА СА ЛИДЕРИМА РЕГИОНА: У Грчкој ће бити обележен почетак радова на изградњи терминала за течни природни гас (ЛНГ)

Танјуг

02. 05. 2022. у 16:51

У ГРЧКОМ граду Александруполију сутра ће у присуству председника Србије Александра Вучића бити обележен почетак радова на изградњи терминала за течни природни гас (ЛНГ).

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ СУТРА СА ЛИДЕРИМА РЕГИОНА: У Грчкој ће бити обележен почетак радова на изградњи терминала за течни природни гас (ЛНГ)

Фото: Танјуг

Церемонији ће, како је најавио Европски савет, присуствовати председник Савета Шарл Мишел, грчки премијер Кирјакос Мицотакис, премијер Бугарске Кирил Петков, председник Србије Вучић и председник владе Северне Македоније Димитар Ковачевски.

Фото Танјуг/АП

Изградњом новог плутајућег терминала ЛНГ биће побољшано снабдевање гасом и инфраструктура у целом региону југоисточне Европе, наводи се у саопштењу Европског савета.

Из Брисела напомињу и да ће изградња тог терминала помоћи Европској унији да, што пре, смањи своју зависност од руског гаса.

Пројекат ће пружити нове изворе и руте снабдевања природним гасом и побољшати безбедност снабдевања у Грчкој, Бугарској и другим државама у региону, навео је Европски савет.

Фото Танјуг

Мицотакис је на недавној седници владе рекао да је нови терминал ЛНГ у Александруполију за складиштење и гасификацију веома важан инфраструктурни пројекат који би, у комбинацији с другим иницијативама, за мање од 20 месеци могао да обезбеди диверзификацију извора снабдевања, не само Грчкој већ и целом Балканском полуострву, пренела је македонска агенција МИА.

 

БОНУС ВИДЕО:

БРИТАНСКИ ПЛАЋЕНИК У УКРАЈИНИ: Нико није ни динара добио за ратовање

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЧУВЕНА ХИЉАДАРКА ИЗ СФРЈ: Ко је била девојка са новчанице и колико пара данас за њу можете да добијете