ПОНОВЉЕНИ ИЗБОРИ У ВЕЛИКОМ ТРНОВЦУ: Камбери добио посланички мандат

С. С. Р.

29. 04. 2022. у 18:46

КОАЛИЦИЈА Албанаца долине добила је у последњим секундама изборне трке мандат у Скупштини Србије, па ће ову мањину, као и у претходном сазиву, представљати Шаип Камбери, који је био и носилац листе.

ПОНОВЉЕНИ ИЗБОРИ У ВЕЛИКОМ ТРНОВЦУ: Камбери добио посланички мандат

Фото: Танјуг/Раде Прелић

Тим представника албанског народа добио је највише гласова (686 од укупно 1.089 бирача) на поновљеним изборима у Великом Трновцу, што их је погурало преко прага парламента.

Камбери је рекао да ће наставити да заступа права Албанаца у Скупштини и захвалио свима на подршци. Иначе, после понављања избора, један мандат је изгубила коалиција Социјалистичка партија Србије - Јединствена Србија - Зелени Србије. У скупштинским клупама биће преставници 12 листа, од којих је пет мањинских. Избори су одржани 3. априла, а требало би да је понављање у Великом Трновцу тачка на цео поступак, те ће ускоро бити објављени коначни резултати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ Милановић одговорио Пленковићу - Неке ствари почнете да радите на време или их не радите

"КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ" Милановић одговорио Пленковићу - "Неке ствари почнете да радите на време или их не радите"

ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић рекао је данас да је касно за промену изборног закона у БиХ јер су избори за неколико седмица, додајући да против учествовања хрватских војника у мисији ЕУФОР-а у тој земљи „постоји организовани отпор предвођен Немачком“.

24. 09. 2022. у 15:58

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (1)