ИЗЈАВА СЕНАТОРА МАРФИЈА АУТОГОЛ АМЕРИКАНАЦА: Ево шта је заиста Вучић рекао на састанку

Novosti online

29. 04. 2022. у 14:51

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић током недавне посете сенаторске тројке из САД није дао никаква обећања у вези са увођењем санкција Русији - сазнају незванично "Новости".

ИЗЈАВА СЕНАТОРА МАРФИЈА АУТОГОЛ АМЕРИКАНАЦА: Ево шта је заиста Вучић рекао на састанку

Фото: Танјуг/Новости

Према нашим информацијама, саговорници су се заиста дотакли те неизбежне теме, али се први човек Србије није обавезао да ће се Београд придружити казненим мерама Америке и запада против Москве.

- Једино обећање које је дато тиче се конкретног економског пројекта и претпостављамо да се на то односи реченица сенатора Криса Марфија која се у појединим круговима нападно експлоатише као некаква тобожња гаранција председника да ће наша држава увести санкције Москви. Сви који добро познају председника Вучића знају да он не функционише по принципу притисака и да такве акције дипломата који се усуде да на тај начин утичу на његове одлуке обично изазову контраефекат. Тако да се овај наступ Марфија може тумачити као аутогол Американаца - наводи саговорник "Новости" упознат са током недавних разговора са америчким званичницима на Андрићевом венцу и који напомиње да у овом тренутку није упутно откривати о ком пројекту је реч, пошто се о томе тек преговара.

Подсетимо, сенатор демократа Крис Марфи у изјави за Глас Америке је, мимо дипломатског бонтона и правила, открио детаље разговора са првим човеком Србије. При том је, ако је превод његовог наступа био веродостојан, пренео да му је Вучић казао "позови ме за 60 дана. Провери јесам ли учинио оно што сам рекао да ћу учинити". Ова реченица послужила је појединим круговима и у Србији и у иностранству да "закључе" како је Вучић спреман да уведе санкције Русији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)