ОПЕТ НАМ "ПРИШИВАЈУ" РАТНЕ ЗЛОЧИНЦЕ: Документ ЕП пун неистина о Србији

В.Н.

20. 04. 2022. у 18:19

ОСИМ захтева да Србија уведе санкције Русији, у нацрту Резолуције Европског парламента, налази се и позив нашим властима да престану с величањем осуђеним ратним злочинцима.

ОПЕТ НАМ ПРИШИВАЈУ РАТНЕ ЗЛОЧИНЦЕ: Документ ЕП пун неистина о Србији

Фото АП

У овом документу који је припремио известилац за Србију Владимир Билчик, а о којем ће се сутра изјашњавати Спољнополитички комитет ЕП, наводи се да наше власти треба да "прекину и сваку реторику и поступке који подривају интегритет земаља у суседству и угрожавају регионалну стабилност и помирење".

Европосланицима понуђен је документ у којем се изражава и жаљење због континураног питиска на правосуђе и јавног порицања међународних пресуда за ратне злочине.

Подсетимо, министар унутрашњих послова Александар Вулин реаговао је на најаву европосланика да ће Европски парламент Резолуцијом тражити од Србије да уведе санкције Русији.

- Позивам посланике Европског парламента да наставе са политиком уцењивања и притисака према Србији и да што пре усвоје Резолуцију којом од Србије захтевају да уведе санкције Руској Федерацији - навео је Вулин.

- Нема бољег начина да Србија схвати да јој није место у Европској унији од политике посланика Европског парламента и зато молим европосланике да се ни случајно не промене и да наставе да нас вређају и уцењују, да наставе да показују колико не познају Србе и колико им и није важно да их упознају - рекао је Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

ШТА КАЖЕ ЗАКОН: Сме ли се возити у папучама и штиклама - међу возачима постоји велика заблуда везана за ову тему