ГЛАСАЊЕ ПРОТЕКЛО У НАЈБОЉЕМ РЕДУ: Председник РИК саопштио - Није било већих неправилности

Танјуг

16. 04. 2022. у 22:06

ГЛАСАЊЕ на поновљеним изборима за народне посланике, односно на изборима за председника Републике данас је протекло у најбољем реду и у току гласања нису пријављене веће неправилности, саопштио је вечерас председник Републичке изборне комисије (РИК) Владимир Димитријевић.

ГЛАСАЊЕ ПРОТЕКЛО У НАЈБОЉЕМ РЕДУ: Председник РИК саопштио - Није било већих неправилности

Владимир Димитријевић, Фото Танјуг

Данас је спроведено поновљено гласање у Србији на 54 бирачких места за избор народних посланика, односно на 35 бирачких места за избор председника Републике.

Гласање је поновљено у Београду, у општинама Барајево, Палилула и Звездара, као и у Панчеву, Ваљеву, Нишу, Краљеву, Крагујевцу, Пожаревцу, Зајечару, Пироту и Шапцу.

Такође, гласало се у општинама Апатин, Аранђеловац, Бабушница, Богатић, Власотинце, Врбас, Велика Плана, Велико Градиште, Голубац, Петровац на Млави, Трстеник, Неготин, Прешево, Жабари, Сврљиг, Нови Бечеј, Мајданпек, Лапово, Сокобања, Косјерић, Пријепоље и Црна трава.

Гласање на изборима одржаним 3. априла данас је поновљено на оним бирачким местима на којима су надлежне локалне изборне комисије поништиле гласање, односно костатовале су да се резултати не могу утврдити, навео је Димитријевић.

Он је прецизирао да је укупан број бирача са правом гласа на поновљеним изборима за председника Републике био 28.687, док је право гласа на изборима за посланике имао 32.181 бирач.

- Након затварања бирачких места и утврђивања резултата гласања, у седишту општинских изборних комисија ће се вршити статистичка обрада, односно верификација резултата гласања по бирачким местима, као и скенирање записника о раду бирачких одбора и објављивање на веб сајту РИК-а - рекао је Димитријевић.

Унос резултата може се пратити у реалном времену на мониротима у РИК-у до уноса резултата по последњем записнику о раду бирачких одбора, односно до 100 одсто бирачких места, додао је Димитријевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

НОВИ МИГ-41: Лети до 5.500 км/х наоружан ракетама кинџал и циркон - обавља борбене задатке у стратосфери