ДЕНИСУ ПРЕТИ 12 ГОДИНА РОБИЈЕ: Подигнута оптужница за саобраћајку у којој је настрадала Злата Живковић (64)

Н. Б.

18. 02. 2022. у 20:46

ВИШЕ јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Дениса Константиновића (21), осумњиченог да је 17. новембра прошле године, возећи БМВ, на Миријевском булевару изазвао саобраћајну несрећу у којој је настрадала Злата Живковић (64).

ДЕНИСУ ПРЕТИ 12 ГОДИНА РОБИЈЕ: Подигнута оптужница за саобраћајку у којој је настрадала Злата Живковић (64)

БМВ после удеса, полиција ухапсила возача, Фото Н. Скендерија

На терет му се ставља тешко дело пртотив безбедности јавног саобраћаја, за које је запрећена казна затвора од две до 12 година, а тужилаштво је тражило да га суд осуди по закону, као и да му изрекне меру забране управљања моторним возилом.

Поступак против Константиновића повело је Прво основно тужилаштво, али одлука да виша тужилачка инстанца преузме случај уследила је након спроведене истраге, током које је, како је констатовано, утврђено да се радило о насилничкој вожњи, као и да је дело почињено са умишљајем. Константиновић је једно време био у притвору, који му је касније замењен кућним притвором.

- Саобраћајно-техничким вештачењем утврђено је да је возио брзином од најмање 82 километара на сат, а дозвољена је 50 - наводи наш извор из истраге. - Поред тога осумњичени је возио без дозволе и то нерегистровани аутомобил, који није прошао технички преглед. Поред тога, први пут је сео за волан ових кола, раније је прекршајно осуђиван, никада није полагао возачки, нити је покушао да га полаже. Све су то разлози због којих је предмет преузело Више тужилаштво, због чега му прети и строжа казна.

Према оптужници, Константиновић се кретао Миријевским булеваром од улице Витезова Карађорђеве звезде ка Вишњичкој улици не придржавајући се саобраћајних прописа. Тврди се да је изгубио контролу над возилом, које се занело на коловозу и "излетело" на тротоар на којем се налазила Злата Живковић. Од силине удара жена је одбачена и оборена на коловоз и преминула је на лицу места. Аутомобил је ударио у метални стуб уличне расвете и оборио га.

ИЗГУБИО КОНТРОЛУ НАД ВОЗИЛОМ

НА саслушању, након хапшења Денис К. је изјавио да је знао да аутомобил није био регистрован и да се кретао брзином од 70 до 80 километара на сат. Тврдио је да је коловоз био мокар и да је одједном изгубио контролу над возилом и да се даље ничега не сећа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЏОНСОНОВ РОЂЕНИ БРАТ: Био министар, после Борисовог потеза поднео оставку - личе као да су близанци