ИЗБОРИ У СРБИЈИ: Медије ће на изборима пратити три надзорна тела

Танјуг

14. 02. 2022. у 16:34

УКОЛИКО посланици поподне именују чланове Надзорног одбора за изборну кампању, то ће бити треће тело које ће у овом изборном процесу пратити заступљеност политичких странака током кампање у медијима.

ИЗБОРИ У СРБИЈИ: Медије ће на изборима пратити три надзорна тела

Фото И. Маринковић

Надзорни одбор има десет чланова и, како је прописано, прати предизборне активности и указује на неправилности у поступању учесника у изборном поступку.

Пет кандидата предлаже парламент, односно посланичке групе, а пет Влада Србије.

Поред Надзорног одбора за изборну кампању, раније је формирано и Привремено надзорно тело за праћење медија чији су копредседавајући Раде Вељановски и Оливера Зекић.

То тело нема извршна овлашћења, али може да укаже на ситуацију у медијима. Њхови чланови су недавно апеловали на медије да у емисије позивају све политичке актере, а политичаре да учествују у емисијама на свим телевизијама, што, како су приметили, сада није случај.

Привремено надзорно тело за праћење медија је формирано као резултат договора власти и опозиције у међустраначком дијалогу уз посредовање европарламентараца.

Изборну кампању и учешће политичких странака у медијима и ове године ће пратити и Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ).

БОНУС ВИДЕО - ВЕЛИКИ УСПЕХ СРБИЈЕ: У 2021. години отворено је чак 18 фабрика, а започета је изградња 6 нових

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ШТА КАЖЕ ЗАКОН: Сме ли се возити у папучама и штиклама - међу возачима постоји велика заблуда везана за ову тему