ЛАЈЧАК О ЧЕТВРТОЈ РУНДИ РАЗГОВОРА: На видику потенцијалне опције за договор о таблицама између Београда и Приштине

Танјуг

28. 01. 2022. у 23:00

СПЕЦИЈАЛНИ представник ЕУ Мирослав Лајчак изразио је наду да су експерти Београда и Приштине након четврте рунде разговора у оквиру Радне групе за изналажење трајног решења за регистарске таблице, ближи потенцијалном решењу.

ЛАЈЧАК О ЧЕТВРТОЈ РУНДИ РАЗГОВОРА: На видику потенцијалне опције за договор о таблицама између Београда и Приштине

Фото Танјуг

-Експертске делегације Србије и тзв. Косова дошле су данас у Брисел на четврти састанак Радне рупе о регистарским таблицама. Разговори су донели више јасноће о потенцијалним могућностима и могућим решењима, навео је Лајчак на Твитеру.

Додао је да је охрабрио обе делегације да наставе рад на опцијама, а у светлу приближавања рока за представљање резултата.

Радна група за регистарске таблице формирана је договором главних преговарача Београда и Пристстине крајем септембра у циљу прекида блокада на административним прелазима и изналажења трајног решења за регистрске таблице по ЕУ стандардима и пракасама.

Први састанк ове Групе одржан је 21. октобра у Бриселу, а договорено је да ће резулати бити представљени за шест месеци на састанку дијалога Беогрда и Приштине на виском полоитичком нивоу.

БОНУС ВИДЕО - НАША СВЕТИЊА, МАНАСТИР ВИСОКИ ДЕЧАНИ: Од Светог Саве до граната и заштите КФОР-а

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)