АПСУРДНО ЈЕ ДА СЕ АЛБАНЦИ ПОРЕДЕ СА ЈЕВРЕЈИМА: Ефраим Зуроф оштро реаговао због изјава политичара лажне државе

Новости онлине

27. 01. 2022. у 18:45

ДИРЕКТОР Центра "Симон Визентал" из Израела Ефраим Зуроф изјавио је да је поређење судбине Албанаца са Косова са страдањем Јевреја потпуно нетачно и на граници апсурда.

АПСУРДНО ЈЕ ДА СЕ АЛБАНЦИ ПОРЕДЕ СА ЈЕВРЕЈИМА: Ефраим Зуроф оштро реаговао због изјава политичара лажне државе

Фото: Профимедиа/Илустрација/Јутјуб/Ruptly

На исти начин је окарактерисао све чешће изјаве албанских политичара који пореде Србију са нацистичком Немачком.

- Обе изјаве су потпуно нетачне и на граници апсурда. Холокауст је био јединствен случај геноцида без преседана. Покушај да се Срби описују као нацисти је, такође, потпуно неоснован - навео је Зуроф.

Зуроф је рекао да су такве тврдње један од проблема са којима се суочавамо када је у питању Холокауст.

- Успели смо да утврдимо да је Холокауст најгора трагедија у историји, али сваки народ који се на било који начин осећа угроженим жели да тврди да се њихова патња може упоредити са Шоом, чак и уколико је то поређење смешно - казао је Зуроф.

Иначе, на Међународни дан сећања на жртве Холокауста министар одбране привремених приштинских институција Арменд Мехај изјавио је да Албанци и Јевреји деле сличну судбину.

- Наше историјско искуство и искуство израелског народа спајају се у једној тачки: опстанак упркос напорима наших непријатеља да нас истребе. Наша вишевековна конфронтација са истребљењем била је један од моћних разлога историјске солидарности два народа. Памтимо и никада не заборављамо - написао је Мехај.

Слично је реаговала и некадашња министарка спољних послова Мељиза Харадинај Стубла која је на Твитеру навела: "Делимо исту судбину. Исте слике геноцида: жртве мржње, ожалошћене избеглице и масовне депортације возом — оличење су нашег заједничког бола".

(Косово Онлине)

БОНУС ВИДЕО: Исповест Николе - дечака кога су претукли Албанци, његовог оца и председника општине

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)