ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ: Нисмо отклонили претњу по Вучићев живот, главни за планирање атентата ван домета служби

Novosti online

27. 01. 2022. у 09:09

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић каже да су у овом тренутку главни осумњичени за планирање атентата на председника Србије Александра Вучића ван домета наших безбедносних служби.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ: Нисмо отклонили претњу по Вучићев живот, главни за планирање атентата ван домета служби

Фото: Танјуг/Слободан Миљевић

Међу њима има двоје црногорских држављана, али и држављана земаља из и ван Европске уније.

Ана Брнабић је рекла да наше службе даноноћно раде на проналажењу оних који су планирали убиство председника Србије.

- Оно што је важно да нагласим за све наше грађане - још у овом тренутку, сви они који се сумњиче и за које имамо доказе су ван домета наших безбедносних служби. Дакле, ми не можемо да дођемо до њих - рекла је Брнабићева у Јутарњем дневнику РТС-а.

Према њеним речима, у планирање убиства Александра Вучића укључено је двоје црногорских држављана, али и људи из других држава - и унутар и ван Европске уније.

- Апсолутно имам поверење у наше безбедносне службе, оне немају лак задатак, имају изузетно тежак задатак, раде све безбедносне службе заједно - сви дају све од себе. Верујем да ћемо ми ово спречити. Да ли се у овом тренутку осећам сигурно и да не постоје проблеми - не, не осећам се. Имамо још много да радимо, нисмо отклонили безбедносну претњу по живот председника Александра Вучића. Верујем да хоћемо, али морамо да радимо даноноћно.

Неколико прстенова обезбеђења око Вучића

Упитана да ли има поверење у оне који директно обезбеђују председника, премијерка је рекла да је његово обезбеђење тренутно на максимуму.

- Постоји неколико прстенова обезбеђења око председника Вучића. Ја немам информације које су се појавиле у медијима да ми имамо такве сумње... Момци који су у непосредном обезбеђењу верујем да би у сваком тренутку дали живот за њега, то су озбиљни људи, озбиљне патриоте, и они озбиљно лично воле председника - рекла је Брнабићева и истакла да је њима, поред председника и његове породице, најтеже.

Поручила је и да је Србија захвална страним партнерима са којима сарађује у вези са овим информацијама, поред осталих, и Европолу.

- Делимо информације и боримо се да председник Александар Вучић буде безбедан - рекла је премијерка.

Додала је да је опрез на границама максимално појачан, јер се верује да ће они који планирају напад на председника покушати из иностранства да уђу у нашу земљу.

- Они имају свакако своје јатаке у Републици Србији... Они су под директним надзором, оно што јесте мени проблем - сви они који су главни а умешани у ово нису у домету наших безбедносних служби. Ја сам, наравно, најбезбеднија када јесу у домену наших служби, иако верујем у стране партнере - рекла је премијерка.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (17)