ЂИЛАС КАО АПОЛОГЕТА МИЛОВЕ ПОЛИТИКЕ: Старовић о нападима ССП на МСП због Божовића

В. Н.

27. 01. 2022. у 15:19

АМБАСАДОР Србије у Црној Гори Владимир Божовић је, не својом вољом и свакако не вољом Србије, приморан да своје дипломатске послове обавља из Београда, у ишчекивању повлачења одлуке црногорског Министарства вањских послова којом је у новембру 2020. године проглашен непожељним.

ЂИЛАС КАО АПОЛОГЕТА МИЛОВЕ ПОЛИТИКЕ: Старовић о нападима ССП на МСП због Божовића

Немања Старовић, Фото Танјуг

Овако је јуче државни секретар у Министарству спољних послова Србије Немања Старовић реаговао на критике Странке слободе и правде, Драгана Ђиласа, а у вези са "случајем амбасадора Божовића. Из ССП су стигле оптужбе да Божовић, иако је већ 14 месеци у Београду, прима плату као да је на служби у иностранству.

Старовић је оптужбе ССП назвао "злонамерним и бесмислено аргументованим":

- Свакоме ко воли Србију и понешто зна о дипломатској пракси јасно је да је образложење за такав драстичан потез власти у Подгорици неумесно и да се амбасадори не протерују на такав начин ни са много чвршћим изговорима, а свакако не у случајевима када је реч о суседним и пријатељским земљама. У радном статусу амбасадора Божовића, са становишта наших правних регулатива, нема ничег спорног. ССП је ничим изазвана напала МСП сопствене земље, са острашћеношћу какву нису показали ни најекстремнији политички актери у Црној Гори, бранећи неодбрањиву одлуку Подгорице о протеривању српског амбасадора.

Владимир Божовић, Фото Н. Фифић

Старовић каже да је тиме ССП свесно учинила штету сопственој држави, стајући отворено на страну правног и дипломатског насиља, додајући да то није први пут да та странка наступа "као апологета политике Мила Ђукановића" или као "унајмљени критичар" спољне политике Србије.

- Свесни смо да поједини политички актери у сусрет предстојећим изборима у Србији имају потребу да поентирају на јефтин и неодговоран начин, али граница испод које се не сме ићи јесу част, достојанство и интереси Србије, а најновији памфлет Ђиласове странке је повредио сваки од тих обзира - навео је Старовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)