ВАЖНА ПОСЕТА: Брнабићева данас у Бриселу на састанку Савета за стабилизацију

Танјуг

25. 01. 2022. у 07:08

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Републике Србије Ана Брнабић боравиће данас у посети Бриселу, где ће учествовати на састанку Савета за стабилизацију и придруживање Србије са Европском унијом.

ВАЖНА ПОСЕТА: Брнабићева данас у Бриселу на састанку Савета за стабилизацију

Ана Брнабић

У делегацији са премијерком Брнабић биће министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Председница Владе Србије састаће се са највишим представницима Европске уније - председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лејен, председником Европског савета Шарлом Мишелом и са новоизабраном председницом Европског парламента Робертом Метсолом.

Брнабићева ће у одвојеним сусретима разговарати и са високим представником ЕУ Жозепом Борељом и комесаром за проширење Оливером Вархејијем.

У оквиру посете планирани су и састанци са потпредседником Европске комисије Франсом Тимермансом, европским комесаром за правосуђе Дидијеом Рејнердсом, као и са председником Одбора за спољне послове Европског парламента Дејвидом Мекалистером.

Циљ састанка Савета за стабилизацију и придруживање је преглед општег напретка Србије у области приступног процеса, унутрашњих реформи, усклађивању са ЕУ законима, али и спољном и безбедносном политиком, регионална сарадња, дијалог Београда и Приштине као и преглед опште ситуације на Западном Балкану.

На састанку ће бити представљени и даљи приоритети којима Србија треба да се посвети и у оквиру Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ.

Око 12.30 часова, између два дела састанка Савета за стабилизацију и придруживање, предвиђено је и заједничко обраћање медијима Брнабићеве, Бореља и Вархејија.

У поподневним часовима Брнабићева ће се састати са Мишелом, а затим и са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен.

У седишту Европске комисије премијерка Србије разговараће са потпредседником Комисије Франсом Тимермансом и комесаром за правосуђе Дидијеом Рејндерсом.

Званичну посету Бриселу Брнабићева завршава састанком са новоизабраном председницом Европског парламента Робертом Метсолом, након чега ће се из Брисела обратити домаћим медијима.

БОНУС ВИДЕО - Модернизација и реконструкција железничког саобраћаја настављају се убрзаним темпом и у овој години

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)