ПОНОША ПОКЛАПА АЛЕКСИЋ? У опозицији већином суздржани о Ђиласовом кандидату за председника, Нова странка спрема контру

Д. М.

25. 01. 2022. у 09:24

НАРОДНА странка Вука Јеремића озбиљно размишља да као свог кандидата на изборе за шефа државе истури потпредседника ове партије Мирослава Алексића и да позове остале из опозиције да овај предлог подрже.

ПОНОША ПОКЛАПА АЛЕКСИЋ? У опозицији већином суздржани о Ђиласовом кандидату за председника, Нова странка спрема контру

Вук Јеремић, Драган Ђилас и Здравко Понош

То би била и нека врста одговора на ударац "испод појаса" који је НС примила од свог коалиционог партнера Драгана Ђиласа, чија је Странка слободе и правде, без договора са осталима из савеза, за свој адут на председничким изборима предложила Здравка Поноша.

Из Јеремићевог табора поручили су да неће рушити коалицију са ССП, ПСГ и ДС, иако су о кандидатури Поноша сазнали из медија. Међутим, сигурно је и да неће тек тако прећи преко Ђиласовог потеза, поготово што је договор у овом блоку био да сачекају два истраживања јавног мњења пре него што одлуче ког кандидата ће да подрже.

Иако је Ђилас уверен да ће иза Поноша стати све опозиционе странке, он није одмах добио безрезервну подршку ни од ДС, одакле поручују да ће се о овом питању изјаснити након консултација унутар странке. Уз Поноша, који је формално и даље члан Јеремићеве НС, за сада су отворено стали само из Покрета слободних грађана и Удруженог синдиката Србије "Слога", одакле су поручили да је за њих бивши начелник Генералштаба Војске Србије прихватљив кандидат.

Питање је и како ће се о Ђиласовом предлогу одредити новоформирана коалиција "Морамо", у којој су Не давимо Београд, Заједно за Србију и Еколошки устанак. Они су већ истакли адуте за ванредне парламентарне изборе, на којима ће носилац листе бити Зеленовић, и Београд - Добрица Веселиновић. Спремни су да подрже заједничког кандидата опозиције ако се о томе постигне договор, ако не, имаће свог.

ТАДИЋ СПРЕМАН ДА СЕ УКЉУЧИ У ТРКУ

И ЛИДЕР СДС Борис Тадић рекао је да Понош није чак ни кандидат свих странака коалиције окупљене око Драгана Ђиласа, већ само ССП. Тадић није искључио могућност да се и сам кандидује. Одлуку о томе, како је рекао, донеће у наредних неколико дана, након консултација са сарадницима:

- Моја потенцијална кандидатура је претња не само Александру Вучићу него и компетентним председничким кандидатима о којима размишљају неки опозициони прваци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (20)

ЧЕСТИТКА ЏОЗЕФА БАЈДЕНА ВУЧИЋУ: Уверен сам да можемо да унапредимо блиске везе и заједничке интересе наше две земље