ВУЧИЋА СУ ХТЕЛИ ДА УБИЈУ ИЗ СНАЈПЕРА: Вођа "кавачког клана" организовао групу од држављана Србије, БиХ и Црне Горе

Е. В. Н.

24. 01. 2022. у 08:56

МАФИЈАШКИ бос из Котора Радоје Звицер организовао је криминалну групу, састављену од држављана Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије, који су уз логистичку подршку још неких људи из појединих земаља у региону имали задатак да убију председника Србије Александра Вучића - сазнају "Новости".

ВУЧИЋА СУ ХТЕЛИ ДА УБИЈУ ИЗ СНАЈПЕРА: Вођа кавачког клана организовао групу од држављана Србије, БиХ и Црне Горе

Фото Д. Миловановић

Према досадашњим информацијама, један од шефова злогласног "кавачког клана" темпирао је напад на Вучића за фебруар, а атентат је, према доступним сазнањима, требало да буде извршен снајпером. Идентификовано је укупно седам припадника ове организоване криминалне групе и за њима су расписане потернице.

У склапању овог стравичног мозаика у овом тренутку ангажовани су готово сви обавештајни ресурси Србије, са циљем да се сачува живот српског председника, али и до детаља открије монструозни план и његови извршиоци, расветли ко су њихови политички налогодавци, као и да ли су и које агентуре из иностранства, али и људи из ширег окружења шефа државе, у то укључени.

Интензивно се прикупљају сви релевантни подаци о припремама за ликвидацију Вучића, а о чему су припадници полиције једне земље чланице Европске уније обавестили наше органе 14. јануара, посредством Европола, под ознаком хитно. Она је проверена на више експертских нивоа и утврђено је да је веродостојна, па су Министарство унутрашњих послова и Безбедносно-информативна агенција заједно са Европолом и партнерском службом од које је информација добијена покренули опсежну акцију утврђивања идентитета свих припадника ове злочиначке организације који су уплетени у паклену замисао.

У информацији о припремању атентата, како сазнајемо, тачно се наводи седам имена, од којих је најпознатије Звицерово, затим оружје које треба да се користи, али и државе где ће примопредаја делова снајпера бити обављена. Он би тек у Србији, према злочиначким плановима, био склопљен у смртоносно оружје. Меци за њега, другим каналима, стигли би до места са којег атентат треба да се изврши.

За пренос оружја, опреме и метака, обезбеђени су чак и легални папири. Као да је реч о сасвим обичном увозу преко званичне фирме. Налог за убиство председника Вучића је, према доступним подацима, издао Звицер, који слови за једног од вођа злогласног "кавачког клана", али постоје индиције да то "није урадио на своју руку" већ у договору са својим менторима у Црној Гори.

Лого

На политичку позадину ових планова Звицерове криминалне групе, већ су упозорили и сам председник Вучић и многобројни министри и представници власти, указујући да многима, и у земљи и изван ње, одговара дестабилизација Србије.

Фото П. Митић

Да све ово што се сада дешава опасно подсећа на ситуацију пред убиство премијера Зорана Ђинђића указао је јуче и заменик градоначелника Београда и функционер СНС Горан Весић. Он је рекао да је имао привилегију да буде сарадник Ђинђића, као сада и Вучића, и да је био присутан када су се дешавале радње које су претходиле атентату:

- Нажалост, не могу да не приметим да се дешавају сличне ствари. Пре свега, свако упозорење би требало да буде озбиљно схваћено. Актуелно упозорење је стигло преко Европола, организације коју чине полиције европских земаља. Не могу да разумем спрдњу на друштвеним мрежа и у појединим медијима који се на тај начин односе према тој информацији. На исти начин су се односили када се догодио покушај атентата на Ђинђића код "Арене" - подсетио је Весић.

Фото: МУП

Он је рекао да се сећа медија који су писали да је Ђинђић организатор атентата на самог себе и да је све измислио, а неколико недеља касније се нажалост догодио и прави атентат и показало се да су сви ти догађаји били повезани. Упозорио је да се исти људи сада спрдају и са овом темом и да не може да разуме, као што не схвата ни поједине државне функционере, министре, директоре јавних и других предузећа и партијске функционере СНС који још нису нашли за сходно да се огласе.

РАЈИЋ: ПРЕТЊЕ СХВАТИТИ ОЗБИЉНО

ПОЛИТИЧКИ аналитичар из Центра за друштвену стабилност Предраг Рајић упозорава, за "Новости", да претње председнику Вучићу треба схватити најозбиљније:

- Позивам надлежне органе да раде свој посао и заштите председника ком је очито угрожена безбедност. Председник Вучић се бескомпромисном борбом против криминала замерио многим моћницима и сада је време да сви станемо око њега, као симбола нашег јединства.

Ангажоване све службе безбедности, Фото Архива

УБИСТВО ПЛАНИРАНО НОВЦЕМ ОД ДРОГЕ

НА основу до сада прикупљених информација, новац за извршење атентата потиче од нелегалне трговине наркотицима. Познато је да је Звицер, на основу полицијских и обавештајних података Интерпола, један од главних снабдевача Западне Европе кокаином, који набавља у Јужној Америци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (17)