САСТАНАК ПОКРЕТА СОЦИЈАЛИСТА СРБИЈЕ И СРПСКЕ: Док је Александар Вучић на челу Србије, Република Српска ће бити чувана

Novosti online

23. 01. 2022. у 14:04

РУКОВОДСТВО Покрета социјалиста на челу са својим председником Александром Вулином разговарало је данас у седишту партије са делегацијом Социјалистичке партије Српске коју предводи председник СПС-а Горан Селак.

САСТАНАК ПОКРЕТА СОЦИЈАЛИСТА СРБИЈЕ И СРПСКЕ: Док је Александар Вучић на челу Србије, Република Српска ће бити чувана

Фото: Новости

На састанку је истакнуто да је неопходно да Александар Вучић буде кандидат за председника Србије и додато да је то интерес свих Срба без обзира где они живе.

Такође, са састанка је поручено да се мора формулисати јединствена српска национална политика.

- Док је Александар Вучић на челу Србије, Република Српска ће бити чувана, сачувана и помагана.

Србија не може да иде напред уколико и Срби у Републици Српској не иду напред и зато је Српска део сваке наше политике, идеје и мисли. Јединство Срба је нужност без које нас неће бити. Стварање српског света је задатак ове генерације политичара, јер народ који је доживео јасеновачки геноцид, "Олују" и мартовски погром не сме више да дозволи да о њему и његовој будућности одлучују неки други. Александар Вучић мора бити председнички кандидат Србије, јер то је интерес свих Срба- поручио је министар полиције и лидер ПС-а Александар Вулин. Председник Социјалистичке партије Српске Горан Селак истакао је да се ова партија дубоко залаже за успостављање чвршћих веза са матицом Србијом и додао да је неопходно да председнички кандидат Србије буде Александар Вучић јер је то интерес свих Срба без обзира где они живе.

- Једна од основних смјерница ђеловања Социјалистичке партије Српске је успостављање чврстих веза са матицом Србијом, а наша будућа успјешна сарадња са Покретом социјалиста значи управо повезивање двије братске политичке опције које се залажу за напредак и јачање Српске и Србије и бољу будућност српског народа са обје стране Дрине. Увјерен сам да ћемо заједничким снагама покренути многе процесе и иницијативе кроз које ће заједно јачати и Српска и Србија и да ћемо се као савезници и саборци изборити за хуманије, праведније и солидарније друштво како у Српској, тако и у Србији- истакао је лидер Социјалистичке партије Српске Горан Селак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЛЕДИ НАЈТЕЖЕ ВРЕМЕ ОД 1945. ГОДИНЕ Вучић поручио на састанку са патријархом - Јединство ће нам требати више него икада