СТРАНЦИ ЖЕЛЕ ЈЕДНИМ УДАРЦЕМ ДА УБИЈУ ДВЕ МУВЕ: Вучић о Рио Тинту и "еколошким" протестима

Новости онлине

22. 01. 2022. у 21:58

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обраћа се вечерас нацији, и у једном тренутку се дотакао питања компаније Рио Тинто и екологије.

СТРАНЦИ ЖЕЛЕ ЈЕДНИМ УДАРЦЕМ ДА УБИЈУ ДВЕ МУВЕ: Вучић о Рио Тинту и еколошким протестима

Фото: Принтсцреен/Пинк

- Када вам странци кажу да не финансира протесте, него за неке генералне активности, причају вам глупости. Желе да једним ударцем убију две муве. Желе да помажу рушење власти са једне стране, а са друге стране ова власт је довољно јака да штити њихове политичке интересе - истиче Вучић.

- Дође неко време када не можете да се супротставите неком замаху на друштвеним мрежама. Они мисле када се на протестима скупи неколико хиљада људи да је то сва сила овога света. И мисле да је неко нешто због тога урадио. Проблем је кад ви финансирате изградњу пута, а странци финансирају борбу против каменолома који вам треба за изградњу пута. Ви данас имате антидрумаре, имате ове који желе да се затворе сви рудници. Дођу таква времена, али мени не пада на памет да им се додворавам. Слушали смо људе и чули смо стварне проблеме са којима се људи сусрећу. Али чули смо и оне који су узели новац и сада траже да им ми вратимо земљу. А Рио Тинто је сада приватни власник те земље. Када сте нешто продали, ви сада немате никакво право за то. Ја нисам накупац да сада идем да молим Рио Тинто да поново прода земљу - рекао је председник.

У екологију ћемо да уложимо највише, најавио је председник и показао колико су се увећала улагања у екологију. 

Фото: Принтсцреен/Пинк

- Решили смо да се озбиљно позабавимо тим питање. И канализација, и пречистачи вода. Да индустрију што више прикопчамо на гас и друге енергентне. Наш посао је да разумемо људе и њихове потребе и да се за њих боримо - а зато сам ишао и у Горње Недељице - навео је Вучић. 

- 310 милиона евра ће бити у овој години опредељено само за екологију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ВУЛИН ОШТРО ОДГОВОРИО МИЛАНОВИЋУ: Ако наш пут у ЕУ води преко заборава наше мртве деце, онда тамо не треба да идемо