РАЗЛОЗИ ЗА ПРИПРЕМУ АТЕНТАТА: Председник Вучић открио шта се крија иза монструозног плана

Танјуг

22. 01. 2022. у 21:45

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић оценио је вечерас да су могући разлози да неко припрема атентат на њега чињеница да је много урађено великим хапшењима против нарко-картела у Србији, али и зато што је многима у интересу дестабилизација Србије.

РАЗЛОЗИ ЗА ПРИПРЕМУ АТЕНТАТА: Председник Вучић открио шта се крија иза монструозног плана

Фото: Принтсцреен/Пинк

- Сигуран сам да смо много тога урадили великим хапшењима нарко картела у Србији и они не могу да функционишу ако немају на ширем плану подршку одређених државних структура. Ту нису у питању 10 милиона евра, већ стотине милиона, и милијарде евра. Ја никог од тих лица, чија имена сам добио, нисам никада нити видео, нити чуо. Не постоји лична ствар. Такође дестабилизација Србије многима би била у интересу. То су неки могући разлози - рекао је он поводом сазнанња да се припрема атентат на њега у интервјуу ТВ Пинк.

Нагласио је да је важно да се чува стабилност, да држава настави борбу против нарко картела, да нема заштићених, да су сви једнаки пред законом.

- Обичног човека не занима да ли неко прети мени, или не. Људе интересује да ли ће неко њиховој деци, када их одведу у школу, на спортско такмичење, дати дрогу. Ту морамо да будемо снажнији и јачи. Такође им значи да ли су им деца безбедна када изађу у град, да су органи реда ту да их заштите, да имамо безбедне и сигурне улице - истакао је он.

Вучић је објаснио да је 14.јануара добио информације о планираном атентату, и да је то једна земља ЕУ проследила нашим властима. Казао је да се ради о оперативним сазнањима, у којима има доста детаља.

Вучић је рекао да је тог 14.јануара морао да ради, као и наредне дане, те подсетио да 16.јануара, када се обратио јавности, ниједном речју то није поменуо. Међутим, додаје, пошто је превише људи у полицији и БИА сазнало за то и прослеђивали су информације, то је и објављено.

- Поносан сам на чињеницу да годину и два месеца немамо мафијашко убиство у Србији. Последње таково убиство било је Бојана Митића у новембру 2020.. То показује да је Србија једна од најбезбеднијих земаља - рекао је он.

Вучић је казао да је увек скептичан и да не жели да диже панику када добија такве податке, јер то није лако извести. Указао је да такве приче обично износе политичари када немају шта да понуде. Међутим, додаје, такве приче продају новине, секунде на телевизији и о томе је лакше говорити него о возу.

Председник Александар Вучић је казао да је у допису полиције из земље ЕУ видео седам имена, конкретних, и да очигледно имају не само сазнања добијена телефонским путем.

- Ту су увезани људи са именом и презименом из више земаља. Надлежни органи предузимају све мере да се тако нешто спречи. Раде и имају све податке. Та земља ЕУ била је веома коректна и фер, разговарали су са нашима, који се труде и раде, расписали потернице и потраге за одређеним лицима - додао је он.

Вучић је казао да је у дојави написано и одакле треба да стигне оружје, ко где треба да га покупи.

- Све има име, није празна прича. Да ли је могуће да то не буде истина и не оствари се. Надам се да је могуће - закључио је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића