ПРЕДСЕДНИК СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ: Вучић говорио о важним питањима за грађане Србије

Новости онлајн

22. 01. 2022. у 21:01 >> 22:31

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се грађанима први пут након сазнања да је на њега планиран атентат.

ПРЕДСЕДНИК СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ: Вучић говорио о важним питањима за грађане Србије

Фото Принтскрин Пинк

Председник Вучић говорио је за ТВ Пинк, а обратио се јавности са ексклузивне локације. Наиме, у питању је био нови брзи воз. 

- Не постоји лепше место за интервју од овог предивног воза који смо купили од Швајцараца - рекао је председник. 

Фото: Принтсцреен

Председник се поздравио са машиновођом са којим се раније упознао у Чортановцима. 

- Немци раде супервизију, за месец, месец и по дана ићи ћемо до Новог Сада - истакао је Вучић. 

- Пре 30 година радног стажа, када сам почео да радим нисам ни мислио да ћу некада да се возим овим возом - рекао је машиновођа. 

Фото Принтскрин Пинк

Председник је истакао како је хтео да заплаче од среће када је видео како иде воз на прузи од 200 километара на час. 

- Ја сам у војску ишао возом, и стално на утакмице. Људи увек воле возове. Од тада се никад нисам возио возом. Верујем од 15. марта да ће сви људи моћи да се возе овим возом, изгледа дивно и то је нешто што смо успели да променио - нагласио је Вучић. 

Референдум и атентат

- Једна земља ЕУ је проследила оперативна сазнања. Не мислим да људе то превише занима. Људи имају своје проблеме, и желе да ми решавамо њихове проблеме. Ја сам и тог 14. морао да ради, и 15. и 16. То је за надлежне органе, нека се они тиме баве. Ја сам срећан што ми оволико дуго у Србији немамо ниједно мафијашко убиство. То показује да је Србија једна од најбезбенијих земаља. Зато сам ја скрептичан према тим причама - истакао је Вучић. 

Како каже, видео је 7 имена у допису о атентату. 

- Људи су били врло конкретни. Ту су увезани људи са именом и презименом из више земаља. То би морало да се утврђује у неком поступку. Надлежни органи раде, та земља Европске уније је била веома фер. Расписане су потернице за одређеним лицима за којима трагају. Ти људи имају имена, то није празна прича. Важно је да кажем да смо много тога урадили великим хапшењем нарко картела. И зато неким људима сметате. Од лица које сам видео на списку никада никог нисам видео и чуо па не постоји ниједна лична ствар. И наравно дрестабилизација Србије би свима била у интересу - нагласио је Вучић. 

Фото Принтскрин Пинк

Председник о референдуму

- Огромна је ствар што је толико људи изашло на референдум. Остаће уписано да смо у овом тренутку успели да организујемо референдум и да се изборимо за уставне промене које ће нас одвести напред. Један део људи и странака бившег режима немају никакав програм, већ су само против Вучића. Нисам задовољан, али је ово била једина кампања коју смо могли да водимо. Да је било другачије, натерали бисмо људе из наше партије да гласају за НЕ. Драго ми је што смо успели. Све је било фер и поштено - истакао је Вучић.

Председник је показао приговоре РИК-у које је правио посланик Владан Глишић. 

На некима од њих тражено је да се пониште изборни резултати са бирачких места која уопште не постоје. 

- Они нису имали ништа, измишљали су бирачка места, а не смете да се играте са бирачком вољом грађана - навео је Вучић. 

- Иако је све јасно написано, ви теорије завере не можете да спречите. Све више људи у ери социјалних мрежа живе у теоријама завере. На неке ствари не можете да одговорите на рационалан начин. Пред нама су припреме за изборе, а завршили смо велики посао. 

- Људи су говорили да се на том рефендуму гласа за Рио Тинто, па зашто смо онда забранили Рио Тинто - рекао је председник указавши да су то све теорије завера.

- Ја сам саопштио резултате нашег штаба, а они су се поклопили са резултатима РИК-а, јер смо говорили истину. Ми не говоримо на основу узорка, већ смо обрадили 95 посто бирачких места, све унели у компјутер и одна се обратили јавности. У питању је та врста критике свега. Знали су да сам ја био у свом штабу и да сам као шеф партије саопштио резултате. Опет су кренули са причом да је све покрадено, онда да је референдум слика и прилика како ће људи да гласају. Имали сте и ЦРТУ која им је помагала и која је објавила лажне резултате. Можете да спинујете колико хоћете, али на крају морате да пребројите кутије. Драго ми је што смо показали озбиљност и гласали за друштвене промене - навео је Вучић. 

Седница Председништва странке 

Председник је коментарисао и људе из странке који су били против промене Устава. 

- Наша организације је демократска и она не избацује људе. Ако се договоримо нешто , није фер да се после понашате другачије. Није фер јер се после тога није о њима говорило, нико није рекао на пример пропао је Ђукановић, него су рекли пропао је Вучић. 

Фото: Принтсцреен/Пинк

Филм о Ани Брнабић

- Ово је било нешто најодвратније што сам могао да видим - коментарисао је председник гнусан филм о премијерки Ани Брнабић на Н1. 

- Кажу довешћемо еминентне људе да говоре о Ани, онда доведу Пајтића, Стефановића, и они причају о жени и о њеном детету и њеном праву да има или нема дете. И то је нешто најгнусније о чему нико неће да говори. Мало вам је то што се иживљавате над мојом децом, а вашу нико ни не помиње. Оставите ту децу на миру, оставите тог малог дечака на миру. Због чега сам Хитлер у филму - зато што сам урадио све оно што они не би стигли да ураде никада - истакао је он. 

- 250 фабрика и погона сам отворио у Србији, а колико сте их ви отворили, а колико затворили? Да ли сам због тога Хитлер? Што смо се изборили против најгоре мафијашке банде? Ану сада тако представљају они најгори који су молили америчког амбасадора да помери признање Косова да би могли да победе на изборима - навео је Вучић. 

Помоћ за младе и пензионере

- 10. фебруара пензионери добијају 20 хиљада, а млади људи од 1. фебруара 100 евра, 950 хиљада младих се већ пријавило. Молићу да и у другој половини године још једном помогнемо младим људима у својој земљи, уколико победимо на изборима. Неки од њих ће тај новац осетити као свој по први пут, и то рађа додатну одговорност и према новцу и према држави - истакао је председник. 

- Стопа јавног дуга до краја године неће прећи 56 одсто, значајно испод Мастрихта - навео је председник. 

Истакао је да и цене нафте стално расту и да зависе од тензија које се свакодневно дешавају. 

- Имамо меркантилне пшенице довољно, пиринча немамо, кукуруза имамо. Морамо још да набавимо још неке намирнице. 

Истакао је и зашто је изузетно важно да имамо резерве. 

- Важно је да се осећамо домаћински. Држава мора да буде спремна да помогне својим грађанима. Немао проблема са новцем. Имамо највише злата у историји, највише девизне резерве. Мазута имамо довољно, а купили смо и још. Морамо да набављамо и друге ствари, јер буде ли се све ово даље развијало ка неком великом сукобу, ко зна шта ће све да фали - навео је Вучић. 

Председник је навео да морамо имати снажну армију како нико не би могао да нас уцењује као што су то чинили 98. и 99. године, током Рамбујеа.

- Улажемо огроман новац, чак 500 милиона евра више него Бугарска. То је важно, наша војска мора да буде снажна и да људи буду обједињени око те идеје да имамо снажну војску. Купујемо два Камова руска хеликоптера за противпожарно деловање. То су убедљиво најбољи хеликоптери за гашење пожара и моћи ћемо да помогнемо и свима у региону - најавио је Вучић. 

Кандидатура Поноша

- Људи се највише радују томе, рекао сам већ да се повлачим са чела странке. Мислим да тешко за нас може да буде неко изненађење - рекао је председник о кандидатури на изборима. 

- Никада се не бојим пораза, борим се за победу и да не укаљам образ. Борим се за победу и за оно што ће остати иза мене. Неко од нас ће ићи на листу за председника, неко за чело Скупштине. Честитам свим кандидатима, то су озбиљни кандидати. Ми ћемо видети, још увек је прерано и имамо још увек много тога да урадимо до тада - коментарисао је председник најаву кандидатуре Поноша испред странке Драгана Ђиласа. 

РИО ТИНТО

- Када вам странци кажу да не финансирају протесте, него за неке генералне активности, причају вам глупости. Желе да једним ударцем убију две муве. Желе да помажу рушење власти са једне стране, а са друге стране ова власт је довољно јака да штити њихове политичке интересе. 

- Дође неко време када не можете да се супротставите неком замаху на друштвеним мрежама. Они мисле када се на протестима скупи неколико хиљада људи да је то сва сила овога света. И мисле да је неко нешто због тога урадио. Проблем је кад ви финансирате изградњу пута, а странци финансирају борбу против каменолома који вам треба за изградњу пута. Ви данас имате антидрумаре, имате ове који желе да се затворе сви рудници. Дођу таква времена, али мени не пада на памет да им се додворавам. Слушали смо људе и чули смо стварне проблеме са којима се људи сусрећу. Али чули смо и оне који су узели новац и сада траже да им ми вратимо земљу. А Рио Тинто је сада приватни власник те земље. Када сте нешто продали, ви сада немате никакво право на то. Ја нисам накупац да сада идем да молим Рио Тинто да поново прода земљу - навео је Вучић. 

Фото: Принтсцреен/Пинк

У екологију ћемо да уложимо највише, најавио је председник и показало колико су се увећала улагања у екологију. 

- Решили смо да се озбиљно позабавимо тим питање. И канализација, и пречистачи вода. Да индустрију што више прикопчамо на гас и друге енергентне. Наш посао је да разумемо људе и њихове потребе и да се за њих боримо - а зато сам ишао и у Горње Недељице - навео је Вучић. 

- 310 милиона евра ће бити у овој години опредељено само за екологију. 

Тензије у региону

- Сачуваћемо мир, никоме није до рата. Плашим се деловања запада и сакниција Милораду Додику. Ми морамо да сачувамо мир. Ми једини имамо шансу за убрзани раст и ми ту прилику никкао не можемо да пропустимо - истакао је Вучић. 

Састанак са Ердоганом

Овај састанак би могао да донесе то да знамо да ли желе или не желе да граде пут Вишеград - Сарајево. Ми ћемо да завршимо свој део, а они нису ни почели. Морамо да пробамо да решавамо озбиљне ствари. У Сарајеву се све своди на причу о геноциду. Ми немамо дефинисану ни границу. Ми направимо коначан предлог, дамо Бакиру, и не буде ништа од тога. То је нерешавање проблема. Тако су говорили и да је страшан дефије јединица у Бањалуци 9. јануара. Свако село има толико пушака и у Босни и Србији. Никако да схватим шта је смисао свега овога. Ми не смемо да убијамо Бошњаке, и чују се неке кафанске приче које нису нормалне и које су се уселиле у медије. Кафана прича оно што људи осећају, а и једни и други осећају лоше. Оно што је било у Прибоју не сме да се понови. Наше је да поштујемо џамије, како они морају да поштују цркве - истакао је Вучић. 

Разговор са Приштином

- Са њима нема ни разговора ни договора. Њих занима само да их ми признамо и то је све. Срби ће гласати на територији Косова на изборима - навео је Вучић. 

- Надам се да ће неко да размисли колико би биле далекосежне последице када неко на Косову не би то дозволио.

Вучић о опозицији

- Једини посао кандидата њиховог на изборима је да победи Вучића. Програма нема. За све је крив Вучић. Њихови неуспеси доводе до фрустрација. Јер је неко умислио да ће бити следећи на власти, а то не може бити без воље народа. 

Истакао је да нема ниједне сфере друштвеног живота у којој ситуација није боља него што је раније била. 

- Очекујемо да ћемо у јануару имати 610 евра просечну плату, и то без оптерећења јавног дуга. Када сам дошао на власт плата је била 340 евра. Мораћемо брже да повећавамо пензије. Ми очекујемо до 2025. године да у Србији просечна плата буде 900 евра, у Београду то већ може да буде за годину и по дана - најавио је председник. 

Фото: Принтсцреен/Пинк

Вучић је најавио и нове инвестиције у Србији. 

- Ваљево добија две нове фабрике. Биће још много нових фабрика и нових добрих ствари за Србију. 

- Важно је мене као председника приказати као нечовека, моју поридицу као људождере, да би људи заборавили да гледају на семафор и резултате. Ви не можете да победите ту врсту емоције која се изазива код људи. За мене је резултат примаран и тиме се поносим. Морате да покажете људима за шта се борите и да су поштени људи који управљају земљу. Да живимо за њих и да немамо рачуне на Девичансим острвима. Ја не кријем, ја живим да када изађем из политике за 10, 15 година неко каже да сам много урадио за Србију. Па када ме више не буде било да неко по мени назове неку улицу, неки пут. Као што се надам да ће се наћи неки објекат који ће понети име Милутина Мркоњића који је имао значајну улогу у обнови земље - истакао је председник. 

- Када будемо имали канализацију наша села ће бити као аустријска и швајцарска. Ми на то морамо да потрошимо милијарде евра, то су огромне количине новца. Имаћемо и ми чисту Саву и Дунав за 4,5, година. То је суштинско питање које подиже животни стандард  - навео је председник. 

Председник је истакао да очекује неке од највећих инвеститора у свету. 

Навео је да воз у којем се налазе кошта 99 милиона евра. 

- Саобраћа на релацији Београд-Нови Сад. Људи ће бити пресрећни за месец и по дана када овај воз буде кренуо. Ово су бољи возови од оних у којима сам се ја возио у Јапану и Кини. Биће стјуардесе, и апарати на којима се могу купити кафе, чавеје и чоколадице. Карта за брзи воз ће да буде до 1000 динара - навео је Вучић. 

- Воз ће ићи од центра Београда до центра Новог Сада. Кренули смо да градимо пругу ка Нишу и Суботици - навео је Вучић. 

Како каже, претходних дана, колико га није био у медијима, није одмарао, већ је радио. 

- Суштина је да постоје неки људи који су мислили да могу да воде државу тако што ће од људи да праве ћевапе, па можда има и лудих глава који мисле да убијају председнике. Много је битније да људима можемо да обезбедимо сигурност и безбедност. Морамо да обезбеднимо да на улицама не буде толико дроге и то је нешто на чему морамо да радимо. Људи се осећају сигурније када виде колико дуго нема мафијашког убиства - навео је Вучић. 

Председник је навео да се ускоро отвара и Клинички центар Србије. 

Како је казао на прву вожњу новим возом позваће Виктора Орбана, лидере земаља Отвореног Балкана, људе из Републике Српске, Босне и Херцеговине, Црне Горе. 

- Свима су врата отворена у иницијативи Отвореног Балкана, али никога нећемо да молимо јер ће људи сами увидети предности. То је једна мировна идеја бољег и лакшег живота људи - навео је Вучић. 

- Поносам сам на чињеницу што смо национално подигли Србију, о томе што говоримо о НАТО агресији, да правимо филм о Јасеновцу, много тога се мења. Много тога је пред нама. Имамо дивну тробојку која припада свим грађанима наше земље и нашем народу у целини и на њу морамо да будемо поносни - навео је Вучић.

- Људи ће запамтити овај воз и запамтиће да смо то сви заједно урадили за нашу децу и за будућност која је пред нама - закључио је председник. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)