БРНАБИЋ О РЕФЕРЕНДУМУ: Изузетно задовољна резултатима, али и излазношћу

Танјуг

22. 01. 2022. у 01:01

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић изјавила је вечерас да је изузетно задовољна резултатима референдума о промени Устава, али и излазношћу, с обзиром, како је рекла, на тему о којој су се грађани изјашњавали.

БРНАБИЋ О РЕФЕРЕНДУМУ: Изузетно задовољна резултатима, али и излазношћу

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

- Мислим да је јако добра излазност имајући у виду каква је тема и да је било јако тешко заинтересовати људе - рекла је Брнабић, наводећи да људе тема референдума једноставно не занима, иако је то нешто што је од суштинског значаја за Србију.

Брнабић је за ТВ Прва рекла да је опет на делу виђено лицемерје НВО и појединих медија који су се свим снагама борили да на референдуму не буде учињен помак у области правосуђа и да грађани на гласању заокруже "не".

Истовремено је одала признање појединим удружењима у цивилном сектору, пре свега Друштву судија Србије, Удружењу тужилаца, као и Делегацији ЕУ у Србији и Мисији ОЕБС, што су свим снагама подржали борбу за унапређење независности судства на референдуму и остали разочарани због тога што су се поједине НВО бориле против тога.

Председница Владе је оценила да су се НВО које су подржале референдумско "не" парадоксално сврстале уз екстремну десницу у Србији, јер су сви здушно тражили да се на реферндуму гласа против.

- То вам је тај парадокс, где имате невладине организације, организације цивилног друштва, делом и медије, који месецима, годинама, деценијама добијају финансијску подршку да се боре за владавину права у Србији и за независно судство и онда када дође дан да треба да се изгласа промена Устава како би имали независно судство, шта раде те НВО? Листом лобирају да се гласа против - указала је премијерка.

Због огромног лицемерја великог броја НВО које се, како је навела Брнабић, наводно залажу за владавину права и независно судство, ово је такође морао да изгура Александар Вучић и СНС.

- Да није ово на својим плећима изгурао Александар Вучић и СНС, никада ништа овде не би било од независног судства - рекла је Брнабић и поновила да јој је непојмљиво искључиво деструктивно лицемерје појединих НВО, којима више није битна ни владавина права, ни независно судство, већ искључиво то да се иде против Александра Вучића.

На питање шта мисли о тврдњама дела опозиције да је на референдуму дошло до првог пораза власти после 10 година, Брнабић је оценила да јој није јасно како је дошло до пораза ако су на референдуму изгласане промене у циљу унапређења независности судства.

- Што би рекао председник Вучић, ако сте ви победили и ако је ваших 40 одсто, иако знате да није, па добро, ето изгубили смо са 60 одсто, дај боже да сваки пут изгубимо са 60 одсто, а ви сваки пут да победите са 40 - рекла је председница Владе.

На питање да прокоментарише то што су се у појединим медијима појавиле спекулације да ће то што су у редовима СНС поједини гласали против промена на референдуму утицати на одлуку Вучића да се кандидује на председничким изборима, Брнабић је рекла да то треба питати Александра Вучића, али да се она нада и да свакако очекује да то неће бити случај.

- Мислим да је за Србију неопходно да он буде председник у наредних пет година, зато што су ово кључни избори. Србија је урадила под вођством Александра Вучића толико много, ово је другачија земља у сваком аспекту - истакла је Брнабић.

БОНУС ВИДЕО - СИНИША МАЛИ: Још 10 дана пријаве за субвенције за е-фискализацију

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)