ПОЈАЧАНО ОБЕЗБЕЂЕЊЕ ПРЕДСЕДНИКА: Ана Брнабић - Атентат за Вучића планиран за фебруар!

Novosti online

21. 01. 2022. у 22:10

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић открила је да је информацију о атентату на председнка Србије Александра Вучића добијена 14. јануара од стране државе чланице Европске уније.

ПОЈАЧАНО ОБЕЗБЕЂЕЊЕ ПРЕДСЕДНИКА: Ана Брнабић - Атентат за Вучића планиран за фебруар!

Фото: Принтскрин

Гостујући у емисији Тема, премијерка је открила је додала да је атентат требало да се изврши у фебруару.

- Реч је о озбиљној претњи, а детаљи су српском МУП-у дали писмено обавештење путем Европола - додала је премијерка.

Додала је да је, ако једна од мера, појачано обезбеђење председника Србије. Реч је о озбиљној претњи, а детаљи су српском МУП-у дали писмено обавештење питем Европола, додала је премијерка. Европол је дошао до сазнања, а преко чланице ЕУ стигла је информација нашој полицији. Додала је да је, ако једна од мера, појачано обезбеђење председника Србије.

- Ко су људи који стоје иза тога, ко су организатори, на који начин, све те информације смо добили и од тада наше безбедносне слубе раде на томе да то спрече. За све оне који ће се спрдати са тим и покушавати то да исмеју, да кажем да смо ми то добили написмено од Еуропола. Ово није прва претња, ми смо успевали те ствари да спречимо.

Фото принтскрин Прва ТВ

- Ово је веома озбиљна претња. На нама је да покушамо да сачувамо те информације да не бисмо угрозили истрагу и нашу и страних земаља из ЕУ које су нам ту информацију дале. Обезбеђење председника је појачано. У тим информацијама пише име Радоја Звицера. Примарно је да похапсимо те људе, њихове јатаке, све који могу да угрозе његов живот - рекла је премијека.

Наводи да Вучића овакве претње неће зауставити.

- Не верујем да ће Вучић променити било шта што се тиче његових наступа у јавности, он је зацртао да нешто мора да уради и то је тако, без обзира шта говоре службе. Упозоравала сам га да је критично отварање споменика Стефану Немањи, али он није хтео ни панцир да носи. Он је као навођена ракета. Највише муке имају они који га обезбеђују рекла је.

Брнабић је рекла да је "причала сам са њим о томе, сигурна сам да му није лако."

- Рекао ми је "Чак и то да се деси, ја сам многе ствари које сам желео у животу испунио, изградили смо школе и болнице, путеве, пруге, једном мора да се умре"...  - рекла је премијека, не желећи да открије о којој земљи је реч из које је дошла информација о атентату.

Фото принтскрин Прва ТВ

- Вучић је навукао бес Звицера тиме што је објавио рат криминалцима, па су и Звицер и његов шеф са неверицом то дочекали. Растурили смо ту криминалну групу и помрсили им рачуне и у другим земљама, пореметивши им бизнис. Вучић је свестан да је ставио главу у торбу. Сада нас директно упозоравају стране службе да долазе људи којима је циљ да убију Вучића - каже Ана Брнабић.

Брнабић је захвалила државама и партнерима Србије на помоћи у откривању оваквих намера.

Премијерка се осврнула и на дешавања у вези са Рио Тинтом.

Саво Манојловић је наставио са лажима и најавио нове блокаде

- Јуче сам говорила о разлозима због којих смо донели одлуку о Рио Тинту. Грађани су забринути за утицај на животну средину због овог пројекта. Жао ми је што нисмо раније о томе причали. Било ми је јасно када је Вучић био у Горњим Недељицама, када је разговарао са грађанима. Саво Манојловић је наставио са лажима и најавио нове блокаде -  каже Брнабић.

- Он је правник, докторирао је иако је био заузет блокадама, а за једног доктора је невероватно да не познаје закон, и то закон због кога је блокирао саобраћај. Реч је о Закону о референдуму. Испунили смо његове захтеве и хирове, а он сада не жели да поступа по том закону - додаје Брнабић.

БОНУС ВИДЕО - АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Три ствари на које сам поносан у 2021. години

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)