МИЛО И ЗВИЦЕР ЦИЉАЈУ ВУЧИЋА: Службе не релативизују сазнања Шешеља да председнику раде о глави

Д. М. - З. У.

21. 01. 2022. у 10:33

ШОКАНТНЕ тврдње лидера радикала Војислава Шешеља да црногорски председник Мило Ђукановић и један од наводних вођа "кавачког клана" Радоје Звицер припремају атентат на шефа српске државе Александра Вучића, наше службе никако не релативизују.

МИЛО И ЗВИЦЕР ЦИЉАЈУ ВУЧИЋА: Службе не релативизују сазнања Шешеља да председнику раде о глави

Вучић био мета и на откривању споменика Стефану Немањи, Фото Архива

Према информацијама "Новости", припадници МУП и безбедносних служби у сталном су високом степену приправности када је реч о безбедности председника Србије. Посебно, имајући у виду да је, након што је објавио рат мафији, Вучић на сталној мети организованог криминала, али и политичко-тајкунских кругова у земљи и иностранству којима је у интересу да он оде са власти.

И министар унутрашњих послова Александар Вулин упозорио је недавно, за "Новости", да ће мафија на коју је ударио српски председник "тражити његову главу док је жив":

- Чињеница је да "шкаљарци" и "кавчани" нису настали у Београду, већ у Црној Гори. Када смо разбили ту банду, када је председник Вучић дао огромну подршку МУП и БИА, инсистирајући да то урадимо, он им није само узео новац и тржиште, већ и регрутну базу.

Фото: В. Н.

Они су на нашим трибинама регрутовали нашу децу и правили од њих убице. То је нешто што му никад опростити неће.

Ово је трећи пут у непуних годину дана да до јавности долазе узнемирујуће информације о могућим нападима на Вучића, припреманим у мафијашким круговима, уз снајпере и тешко наоружање. Тако је након откривања споменика Стефану Немањи у Београду, крајем јануара прошле године, из МУП и Владе саопштено да је дуго и детаљно планирано да том приликом Вучић буде убијен. Тог 27. јануара 2021. више од 850 специјалаца било је распоређено на отварању обележја великом жупану како би се обезбедио председник, јер су обавештајни подаци указивали да ће бити покушано да се изврши атентат, открио је касније начелник Управе криминалистичке полиције (УКП) МУП Србије Богдан Пушић.

Мило Ђукановић, Фото АП

Криминална екипа Вељка Беливука и Марка Миљковића, која је наводно у јаким везама са Звицером и "кавачким кланом", сумњичи се да је припремала још један атентат на председника Србије, који је требало да буде изведен на кружном току на Топчидеру, и то митраљезом постављеним у камион.

Иначе, према оперативним подацима полиције и безбедносних служби, региона криминална група Беливук и Миљковић настала је по налогу једног од шефова "кавчана" и били су испостава овог которског клана у Србији. Како се сумња, за рачун Звицера организовали су и извршили бројне ликвидације у земљи и региону, али су и по упутствима овог Которанина, набављали и дистрибуирали велике количине кокаина. Докази о повезаности Беливука и Миљковића са Звицером откривени су и током истраге коју води Тужилаштво за организовани криминал (ТОК) у Србији.

Фото: Принтскрин Хепи ТВ

Tekst potpisa

КАРАН: ШЕФ ДРЖАВЕ НА УДАРУ ТРИ МОЋНЕ ГРУПАЦИЈЕ

ЉУБАНУ Карану, пуковнику КОС у пензији, не звуче нереално тврдње Шешеља:

- Овде је веома важно питање коме је стало да физички уклони Вучића. По мени, реч је о три велике и моћне групације: појединим домаћим политичко-тајкунским круговима, мафији и спољном фактору. Без обзира на то ко је наручилац, за припреме и извршење ликвидације најпогодније су криминалне групе. А у Црној Гори политика и криминал увезани су већ деценијама. Бивши амерички амбасадор Вилијем Монтгомери јасно је објаснио ту везу, откривајући да су дозвољени шверц и остале криминалне активности како би се намакао новац у борби за осамостаљење Црне Горе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)