КО ФИНАНСИРА ПРОТЕСТЕ? Ана Брнабић открила ко стоји иза свега

Novosti online

20. 01. 2022. у 18:45

У ОБРАЋАЊУ јавности, после седнице Владе Србије, премијерка Ана Брнабић је рекла је да нема речи којима ми би описала "лицемерје странаца који финансирају протесте".

КО ФИНАНСИРА ПРОТЕСТЕ? Ана Брнабић открила ко стоји иза свега

Фото: Printscreen

- О овоме сам разговарала и са неколико амбасадора и исту поруку им пренела - рекла је премијерка. - Највећи финансијери су организација за заштиту животне средине су из САД, Рокфелер фондација, УСАИД, Фонд за отворено друштво, Национална задужбина за демократију и многи други. Из Велике Британије Вестминстерска фондација за демократију, Британски савет...

Рекла је како су се "Сви се сјатили последњих годину дана у Србију, да финансирају организације и учествују њиховом директном раду и удруживању, па онда и финансирању протеста."

- Чак ни то не би био проблем, да кажемо заинтересовани су за животну средину. Да немамо овакву врсту лицемерја, да финансијери протеста нападају компаније из тих земаља, а ми ваљда треба да их бранимо и политички слабимо захваљујући протестима који они финансирају -истакла је Брнабић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

У ЧЕКАОНИЦИ ЕУ СВЕ ПЛИЋИ ФОНДОВИ ЗА НАШ РЕГИОН: Нови пројекат угрожава нападна великодушност ка земљама источног партнерства