МИНИСТАР ВУЛИН: Александар Вучић мора да настави да води СНС, повлачење једноставно није опција

Новости онлајн

20. 01. 2022. у 09:32

ПОВЛАЧЕЊЕ Александра Вучића са чела Српске напредне странке довело би до урушавања СНС-а, али и дестабилизације Србије - изјавио је министар Вулин.

МИНИСТАР ВУЛИН: Александар Вучић мора да настави да води СНС, повлачење једноставно није опција

Фото: МОД

- Ако највећу партију на Балкану напусти њен неспорни вођа, поставља се питање колико чланства ће остати у СНС-у, а колико ће своје политичко ангажовање примерити ангажовању председника Александра Вучића. Повлачењем неспорног вође свих Срба са чела СНС-а угрозило би опстанак једине политичке организације која је у стању да окупи све Србе без обзира на то где живе и обезбеди да Срби први пут од Првог светског рата буду јединствен политички народ.

Уколико СНС допусти свом председнику да се повуче са њеног чела, то би значило да се СНС сломио под притисцима великих сила и да се напушта политика војне неутралности и политика самосталне Србије коју је формулисао и водио Александар Вучић.

Напуштање такве политике водило би сукобима унутар СНС-а, али и у владајућој коалицији и на простору српског света који не може да постоји без снажне и стабилне Србије. 

Ако СНС буде толико историјски неодговоран да дозволи Александру Вучићу да се повуче и и да га велике силе сломе, Александар Вучић не би смео да покаже исту неодговорност и слабост. 

Александар Вучић мора да настави да води СНС, па ма колико му било тешко, повлачење једноставно није опција - одговорио је министар полиције и председник Покрета социјалиста Александар Вулин, реагујући на најаву председника Србије и лидера СНС-а Александра Вучића да ће се повући са чела Српске напредне странке након избора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ТУЖИЛАШТВО И ПОЛИЦИЈА ДА ИСТРАЖЕ СВЕ: Председник ОО СНС Врачар демантовао наводе Андреја Маринковића