НАПАЈАЊЕ НИЈЕ УГАСИЛО КАМЕРЕ: У наставку суђења за убиство Оливера Ивановића саслушани службеници "Електрокосмета"

Д. Зечевић

18. 01. 2022. у 21:30

САСЛУШАЊЕМ двојице сведока тужилаштва, З. В. и З. О. у уторак је настављено суђење у случају убиства лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића. Наставак суђења планиран за среду и четвртак, због болести једног од адвоката, одложен је за 22. и 28. фебруар, као и 4. март.

НАПАЈАЊЕ НИЈЕ УГАСИЛО КАМЕРЕ: У наставку суђења за убиство Оливера Ивановића саслушани службеници Електрокосмета

Место убиства Оливера Ивановића у Косовској Митровици / Фото И. Радуловић

Како су после саслушања сведока изјавили адвокати укључени у овај процес, у уторак су саслушана два сведока, руководилац техничке службе З. В. и радник ЈП "Електрокосмет" З. О. који су испитивани о снабдевању струјом просторија Ивановићеве странке. Иако је у уторак требало да буде саслушан и трећи сведок, он се, како су пренели медији на КиМ, није појавио због смртног случаја у породици.

После данашњег дела процеса, његови актери су подсетили да и после четири године овај случај тапка у месту. Према речима адвоката Тома Гашија, браниоца Радета Басаре, сведоци који су у уторак саслушани ништа конкретно нису доказали, већ су говорили о интервенцији на електричном стубу у улици Сутјеска, недалеко од просторија Грађанске иницијативе СДП, која је извршена 5. јануара, једанаест дана пре убиства Ивановића.

- Данашњи сведоци ништа нису доказали, а тужилаштво мора да смањи број сведока како суђење не би трајало унедоглед - казао је адвокат Гаши. Његово мишљење деле и браниоци осталих оптужених.

Оптужницом Специјалног косовског тужилаштва у овом случају обухваћени су Недељко Спасојевић, Марко Рошић и Раде Басара, који се налазе у притвору, а Драгиша Марковић, Жарко Јовановић и Силвана Арсовић бране се са слободе.

ТРАЖЕ СЛОБОДУ

АДВОКАТИ Том Гаши и Фарук Кореница затражили су у уторак мере кућног притвора за њиховe клијентe Радету Басари и Недељку Спасојевићу јер сматрају да се суђење отеже унедоглед. Бранилац Марка Рошића изостао је због болести, али његов отац је Небојша подсетио је да је Рошић у притвору три године и два месеца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)