ПРЕДСЕДНИК ИЗ ТУРСКЕ: Вучић открио шта се дешавало након објављивања резултата референдума

Танјуг

18. 01. 2022. у 17:19

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић потврдио је да је у недељу увече, након објављивања резултата референдума, својим страначким колегама у СНС рекао да ће се након избора у Србији повући са места председника странке и да им је поручио "ако сте паметнији од мене водите странку".

ПРЕДСЕДНИК ИЗ ТУРСКЕ: Вучић открио шта се дешавало након објављивања резултата референдума

Фото: Новости

Вучић је тако одговорио на питање новинара да каже шта се дешавало у СНС после објављивања резултата референдума и да ли је заиста то рекао.

- Да (рекао сам то), зато што их има много паметнијих који су знали да треба да се гласа за - Не. Фалило им је још 20 одсто па да буду радосни, фалило им је 400.000 гласова или још 202.000 да преокрену на другу страну и замало да буду сасвим радосни, зато сам то рекао - навео је Вучић у ироничном тону.

Како је рекао, у оних 39 одсто људи који су гласали за НЕ, највећи колач је појединачно имао СНС, док је у оних 60 одсто који су гласали за Да, такође, убедљиво највећи колач од људи из СНС и оних који подржавају напредњаке.

Председник је казао да је очигледно да неки људи у СНС боље знају политику од њега и да је уреду да је воде.

- Тако да ћу се повући, као што сам и рекао, одмах после избора. Нећу се кандидовати за председника странке и свакако ће неки паметнији људи водити странку од маја или јуна - нагласио је Вучић.

Додао је да ће се о изборима разговарати у наредним данима и недељама, али свакако пре 15. фебруара, пошто се тада расписују парламентарни и локални избори.

На питање шта ће бити са људима са којима је незадовољан, Вучић је рекао:

- Живи и здрави, ускоро ће моћи да покажу раскошну памет.

Најавио је да ће се за три или четири дана обратити јавности и рећи детаљније, како је рекао, шта се и како збивало.

БОНУС ВИДЕО - МИНИСТАР ПОПОВИЋ ЗА "НОВОСТИ" ИЗ ДУБАИЈА: После Чернобиља искључена могућност грешке људског фактора

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)