КАКО "НЕЗАВИСНИ" МЕДИЈИ ЗАМИШЉАЈУ ДРЖАВУ: Брнабићева разочарана мишљењем Шолакових медија о Европској унији, УНДП, ЕИБ и Краљевини Шведској!

Новости онлајн

18. 01. 2022. у 15:36

ДАНАС је у Влади Србије одржана прес-конференција, на којој су уз председницу Владе Ану Брнабић и две министарке – Зорану Михајловић и Јадранку Јоксимовић, учестововали и парнери из иностранства.

КАКО НЕЗАВИСНИ МЕДИЈИ ЗАМИШЉАЈУ ДРЖАВУ: Брнабићева разочарана мишљењем Шолакових медија о Европској унији, УНДП, ЕИБ и Краљевини Шведској!

Фото: Танјуг

Тема конференције била је пројекат “ЕУ за Зелену агенду у Србији”.

Иако медији који себе називају независним увек имају питања која никакве везе са темом немају, данас то није био случај. Али из ове перспективе се чини да је боље да су се држали своје устаљене тактике. Наиме, новинарка Њузмакс Адрија имала је питање за премијерку које је инсинуирало да је ова конференција сазвана због извесног дописа јавних предузећа од пре четири дана, о томе да су они против зелене агенде. Дакле, постоји један новинар у Србији који мисли да је председница Владе позвала чак четири висока страна званичника како би реаговала на неке дописе јавних предузећа. Према мишљењу независних медија, Франсин Пикап, стална представница Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Републици Србији, Аника Бен Давид, амбасадорка Краљевине Шведске, Алесандро Брагонзи, шеф регионалног представништва Европске инвестиционе банке за Западни Балкан и Емануеле Жиофре, шеф Делегације Европске уније у Републици Србији су људи на дугме, које премијерка може за четири дана да окупи како би одговорили на неки допис. Најбоља реч која осликава ову ситуацију је – трагикомично.

Премијерка је и сама реговала следећим речима:

- Не знам зашто имате тако ниско мишљење о нашим партнерима, ово нису активности које се могу организовати за четири дана и ова конференција је планирана много, много раније. 

 

Брнабићева имала савет за Н1: Питајте о Рио Тинту оне вође протеста које сваке суботе покривате
 

Наставак конференције протекао је о дискусији о Рио Тинту. Иако је Влада Србије најавила да је близу укидања свих потписаних дозвола, још од 2004. године када је бивша власт довела Рио Тинто у Србију, то за неке медије није довољно. Жаклина Таталовић је покушавала да добије одговор који она жели, иако јој је Ана Брнабић више пута рекла да све обавезе према Рио Тинту датирају из времена када СНС није био на власти. „А зашто на протестима, које сваке суботе покривате, не питате тог Небојшу Зеленовића зашто тада није реаговао против Рио Тинта? Зашто га не питате зашто је његова тадашња странка довела Рио Тинто у Србију, зашто као градоначелник Шапца никада реч није рекао о томе, иако је из тог краја? Имате прилику сваке суботе, па можете добити одговоре од њих на сва ваша питања“, рекла је премијерка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)