ФИЗИЧКИ НАПАДНУТ СРБИН НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Албанац прво вређао, а онда брутално насрнуо на њега

Novosti online

16. 01. 2022. у 15:34

МЛАДИЋ Милан Ковачевић из српског села Бање код Србице нападнут је физички данас од стране локалног Албанца који га је ударио у пределу главе, саопштила је Канцеларија за КиМ.

ФИЗИЧКИ НАПАДНУТ СРБИН НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Албанац прво вређао, а онда брутално насрнуо на њега

Тренутно има осам крава, Фото И. Маринковић

Милан је кренуо у оближње насеље Рудник да би обавио неопходну куповину, када га је Албанац прво вербално, а потом и брутално физички напао, због чега је младић доживео озбиљну трауму и стрес. 

Милан Kовачевић је мета само зато што поносно носи српско име и презиме и српску шајкачу. 

Ово није први пут да се он налази на мети локалних Албанаца који га дужи временски период узнемиравају, због чега је и овај случај пријавио полицији. 

Недавно му је запаљена колиба, нелегално му секу шуму, а често је мета и вербалних провокација, али су му и до сада као што ће то бити и надаље Kанцеларија за KиМ и држава Србија помагали и помагаће. 

Није случајно да до овог инцидента долази у истом дану када је Аљбин Kурти укинуо грађанска права Срба и забранио одржавање референдума на простору Kосова и Метохије, а Kосовска полиција спречавала Србе да изразе миран протест против такве одлуке. 

Показало се да свака Kуртијева акција према Србима има свој одговор и шире последице на терену и да служи као погонско гориво за све албанске екстремисте. 

О томе би посебно требало да воде рачуна представници међународне заједнице, јер се свака политичка и једнострана акција Приштине коју они не успевају да спрече, на крају прелама преко леђа српског народа, navodi se u saopštenju.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

МАКРОН МОЛИО ПУТИНА: Напет телефонски разговор четири дана пре рата: Зеленски вас лаже, људе су спаљивали