ПАЛМА ГЛАСАО НА РЕФЕРЕНДУМУ: Очекујем да после измена Устава судови буду ефикаснији, Ђоковић жртва зато што је Србин

Novosti online

16. 01. 2022. у 12:09

У родном Кончареву код Јагодине на референдуму о уставним променама изјаснио се председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма са породицом.

ПАЛМА ГЛАСАО НА РЕФЕРЕНДУМУ: Очекујем да после измена Устава судови буду ефикаснији, Ђоковић жртва зато што је Србин

Новости

Марковић јер том приликом поручио да се  након уставних промена очекује ефикаснији рад суских органа а у корист свих грађана.

- Моја породица и ја заокружили смо да, јер очекујемо да после измене Устава судски процеси буду ефикаснији и да се не чека по 5 година да се они заврше.  Промене Устава биће на опште добро свих грађана Србије, а позитивно мишљење о тим променама дала је и Венецијанска комисија – казао је Марковић.

Марковић је немогућност Срба да се о референдуму изјасњавају на Косову и Метохији назвао великом неправдом и додао да се тиме крши медјународно право а  да се Србија неће одрећи тог дела своје територије.

- Косовски Албанци све што су потписали не поштују, почев од Бриселског споразума до Резолуције 1244. Оно што они раде Србима, то је велика неправда,  јер Срби у Северној Митровици имају право да гласају и на изборима и на рефрендуму. То право им је сада  ускраћено и међународна заједница ћути о томе. Значи крши се међународнои право, јер су Косово и Метохија саставни део Републике Србије и то ће увек бити. Не постоји та сила која ће нам наредити да гласамо за независно Косово – рекао је Драган Марковић Палма председник Јединствене Србије.

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма је поводом пресуде аустралијског суда Новаку Ђоковићу истакао да је Новак жртва само зато што је Србин. Марковић је изразио уверење да ће Ђоковић и његова породица  из свега изаћи јачи и да ће он наставити да побеђује.

- Пресуда Ђоковићу је изненађење јер је он имао сагласност аустралијских власти  и организатора турнира да уђе у Аустралију и испунио је све услове за то. Он има и  дипломатски пасош и није заслужио да се тако опходе према њему. Ђоковић и његова породица ће изаћи из свега овога јачи и он ће наставити да побеђује. Новак Ђоковић не само је најбољи спортиста Србије и света, он је и најбољи споритста свих времена. Он је жртва само зато што је Србин, да је којим случајем Енглез, Немац или Швајцарац све ово у Аустралији му се не би дешавало. Изненађују ме ставови Надала и Федерера јер они никада неће заузети Новакову позицију – казао је Марковић.

БОНУС ВИДЕО: 

СРБИ СА КОСОВА ГЛАСАЛИ НА РЕФЕРЕНДУМУ: Искористили своје грађанско право и поред свих провокација

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЕЛАКОВИЋ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ИНДОНЕЗИЈЕ: Још једном афирмисана подршка територијалном интегритету и суверенитету Србије