ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: Радикални националнализам је у порасту у целом региону

Novosti online

12. 01. 2022. у 21:54

У СВОМ обраћању јавности, председник Србије нагласио је да је радикални национализам последњих година у порасту у целом региону.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: Радикални националнализам је у порасту у целом региону

Фото: Принтскрин РТС

- Направљена је атмосфера у којој нема поверења, коју Срби и Бошњаци граде деценијама. Није то од јуче, то је направљено одавно. На дигиталном зиду се појавило 500.000 увреда против Срба и Обрнуто. У Прибоју се догодило више ствари, не само да су полицајци у цивилу певали песме које не смеју да певају и за то су кажњени. Срби ми кажу, али они су после тога говорили како ће да му закољу дете, а онда се појавио снимак како дечаци од 18 година певају пуцају џамије – рекао је.

Један чевабџија ме ја зауставио и рекао: "Нико ме није дирао, али сам се осетио уплашено", сачекао ме је испред и фино смо се поздравили. Нико не сме да се осећа уплашено, морају да имају заштиту државе - истакао је Вучић.

- Прошле су генерације, ми који знамо шта су сукоби и ратови. Долазе генерације које не знају, који имају осећај да су увек били понижени и да је време за нашу или њихову правду. Код ових других, кад код Србија не клечи и јача, осетићете малим делом стварни осећај страха, а већим делом политичку кампању.

- Део пазарске политичке елите гледа ка Сарајеву и каква се политика води. Ми им дамо све кривичне пријаве, пошаљемо Сарајеву, а одговор је ништа. Све смо им уручили, нема тајних оптужница ни кривичних пријава. Све смо им дали, тражимо боље односе. Мене нападају да сам био у Бањалуци на скупу, а нисам ни био.

- Од те Бањалуке, на колико је километара Јасеновац, највише стратиште икада на простору бивше Југославије. Све је то повезано и зато је важно да водимо о томе рачуна – поручио је председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ХРВАТИ НЕ МОГУ ДА ПОДНЕСУ ИСТИНУ О ЈАСЕНОВЦУ: Гидеона Грајфа напали на најпримитивнији начин и оптужили да лаже о броју жртва