ВУЧИЋ ПОРУЧИО: Свако ко помисли да може да угрози нечију кућу, живот, џамију или цркву, имаће посла са државом

Новости онлајн

12. 01. 2022. у 11:37

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић данас је у посети Прибоју, где се састаје са представницима локалне самоуправе, политичких партија, привредницима и представницима обе верске заједнице у том граду.

ВУЧИЋ ПОРУЧИО: Свако ко помисли да може да угрози нечију кућу, живот, џамију или цркву, имаће посла са државом

Фото: А.Р.

- Нажалост, односи између Срба и Бошњака нигде нису на оном нивоу на којем бисмо ми желели да буду - нагласио је Вучић. 

- Морамо да укажемо на одговорност свих нас и док је могуће смирујемо ситуацију. Увек је лудих и неодговорних глава много више и лакше је те идеје промовисати него идеје пристојног понашања. Наше је да покушамо да умиримо ствари. 

- За годину дана нећемо имати кога да запослимо из Прибоја, већ ћемо морати из околних места да доводимо људе. И да то све уништимо због свађа? За људе који су певали да ће Сјеница бити нова Сребреница, не само да ће бити кажњени, већ ће и добити премештај из Прибоја. Не само да ће бити покренут поступак, него и тужилац ради свој посао. Такође се води поступак и против младих лица која су певала о пуцању на џамије. 

Наравно, одмах сам добио одговор од Срба да им је узвраћено на гори начин. 

- Сви они који би да кољу туђу децу и да пуцају на џамије завршиће иза решетака. Ми морамо да поштујемо муслимане, јер је ово њихова земља колико је и наша. И заштитићемо свакога - рекао је председник и објаснио како је добио два писма, а да је у једном било питање неког Бошњака, да ли треба да се исели из Сјеверина. 

- Свако ко помисли да може да угрози нечију кућу, живот, џамију или цркву, имаће посла са државом која ће немилосрдно да реагује. И молим све људе да не изазивају државу. Ми морамо да обезбедимо да људи могу овде да раде. Сви председници држава нису заједно били у Прибоју колико сам био ја, зато што сам желео да помогнем Прибоју - истакао је Вучић и најавио завршетак радова на новим путевима, који ће, између осталог, допринети и развоју туристичких потенцијала овог краја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (2)

Безбедност у саобраћају као значајан елемент одрживе мобилности и ЕСГ стандарда